ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Depositphotos_21348587_mΑν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που τα μαλλιά τους είναι αδύναμα και εύθραυστα ή έχεις λεπτή τρίχα, τότε θα πρέπει, εκτός από το να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα, κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σου, να αποφεύγεις κάποια μικρά λαθάκια στην καθημερινότητα που επιβαρύνουν την υγεία των μαλλιών σου.

hair

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη, σύμφωνα με ειδικούς, που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με αδύναμα μαλλιά, αφορά τη χρήση του conditioner. Αμέσως μετά το λούσιμο, θα πρέπει να σταματήσεις να εφαρμόζεις το conditioner στις ρίζες των μαλλιών σου, ακόμη κι αν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα τους δώσει περισσότερο όγκο. Tα συστατικά του conditioner θα βαρύνουν τη ρίζα των λεπτών ή εύθραυστων μαλλιών σου και θα κάνουν πιο έντονη τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς το κατάλληλο για τα μαλλιά σου conditioner στις άκρες των μαλλιών σου για να είναι πάντα ενυδατωμένα.

λεπτά μαλλιά
Μείωσε το πιστολάκι ή συσκευές ισιώματος-φορμαρίσματος γιατί το συχνό στέγνωμα των μαλλιών δημιουργεί προβλήματα στην τρίχα και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τριχόπτωση. Όταν χρησιμοποιείς πιστολάκι ή διάφορες συσκευές ισιώματος μείωσε τη θερμοκρασία του όσο το δυνατόν πιο πολύ. Τα λεπτά μαλλιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στον θερμό αέρα. Ιδιαίτερη προσοχή στο πως χειρίζεσαι την βούρτσα σου. Πρέπει οι κινήσεις σου να είναι ήρεμες και απαλές για να μην τραβήξεις τις τρίχες.

ID:46084939

Ο αφρός μαλλιών πρέπει να γίνει ο νέος καθημερινός κολλητός σου αρκεί να τον εφαρμόζεις σωστά όσο είναι ακόμα τα μαλλιά σου νωπά. Βάλε λίγο το προϊόν στην μία παλάμη και με μια χτένα στο άλλο χέρι, πάρε τον αφρό και χτένισε τον στα μαλλιά σου ξεκινώντας 3-4 δάχτυλα κάτω από την ρίζα.
6dc9c0b1728677735abb085d13a06053
Και φυσικά, έχε υπ’ όψη σου ότι τα πολύ σφιχτά ponytails, οι σφιχτές κοτσίδες κι άλλα πιασίματα που χρειάζονται προϊόντα styling δεν είναι ό, τι καλύτερο για τα μαλλιά. Περιόρισέ τα σε 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα. Η ένταση που ασκείται στον θύλακα της τρίχας από σφιχτά αξεσουάρ, extentions ή όταν τραβάς τα μαλλιά σου, έχει επιπτώσεις στη ρίζα της τρίχας, η οποία κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα υποχωρήσει. Επίλεξε αξεσουάρ που δεν πιέζουν το τριχωτό της κεφαλής σου, ενώ καλό θα ήταν το βράδυ όταν κοιμάσαι να λύνεις τα μαλλιά σου.
6f295c04258aea8ed02dd9ad06df0594
Τέλος, απόφυγε τις τεράστιες αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σου. Ίσως να ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών-μελαχρινών που θες να γίνεις ξανθιά, ίσως και το ακριβώς αντίθετο.Όμως πρέπει να έχεις σοβαρά υπόψη σου πως αυτό το βήμα μπορεί να είναι καταστροφικό για τα μαλλιά σου. Δερματολόγοι και κομμωτές πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάζετε την απόχρωση των μαλλιών σας πάνω από 3 τόνους, αν θέλετε να είναι υγιή.

Leave a Reply