ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ… ΑΛΛΙΩΣ

Η APIVITA τιμά τη Γιορτή της Μητέρας με μια διαφορετική συνάντηση ειδικών και μαμάδων, γεμάτη  αναπάντεχα μυστικά για χαρούμενα και υγιή μωρά, στο The APIVITA Experience Store, Σόλωνος 6, Κολωνάκι.  

Μια συνάντηση για μέλλουσες ή νέες μαμάδες που αναζητούν έναν διαφορετικό, ωφέλιμο, πρακτικό και πέρα για πέρα αληθινό τρόπο να μεγαλώσουν το μωρό τους.

Η περιποίηση, η φροντίδα και η ανατροφή του παιδιού είναι μια τέχνη… σε εξέλιξη. Εάν οι κλασικές μέθοδοι δεν σας ικανοποιούν και οι συνηθισμένες συμβουλές ακούγονται ξεπερασμένες και μακριά από τις αξίες σας, το «Με το μωρό μου… αλλιώς» θα σας γεμίσει έμπνευση και έξυπνες, διαφορετικές ιδέες.

Έμπειροι, εξειδικευμένοι ομιλητές θα σας διαφωτίσουν με τις γνώσεις τους επάνω σε θέματα ψυχολογίας & συμπεριφοράς, διατροφής και θηλασμού, περιποίησης, βρεφικού μασάζ & γιόγκα, διακόσμησης & διαμόρφωσης χώρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 6 ενότητες ή ξεχωριστά, όποια ενότητα επιθυμείτε.  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Α. 10:00 – 10:50  Βρεφικό Μασάζ & Ανάπτυξη δεσμού Γονέα-Βρέφους

Ομιλήτρια: Ήρα Φωστηροπούλου, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ), σωματο-ψυχοπαιδαγωγός – μέθοδος Danis Bois (Fernando Pessoa University), ολιστική θεραπεύτρια (European Shiatsu School, Gentle Bio-Eneretics)

“Το μασάζ των μωρών είναι μία τέχνη αρχαία και βαθιά.  Απλή αλλά δύσκολη. Δύσκολη επειδή είναι απλή, όπως και κάθε τι που έχει βάθος”, Frederick Leboyer

Το βρεφικό μασάζ είναι ένα μοντέλο αγάπης και καλλιέργειας της επαφής μεταξύ του γονέα και του βρέφους. Γιατί ένας γονιός να κάνει μασάζ στο μωρό του; Γιατί είναι τόσο σημαντικό το “άγγιγμα”; Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη δεσμού μεταξύ γονέα – βρέφους και πώς μπορεί να συμβάλλει το βρεφικό μασάζ; Θα συζητήσουμε όλα τα παραπάνω καθώς και το τι συμβαίνει σε μία τάξη βρεφικού μασάζ στα πρότυπα του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ.  

Β. 11:00 – 11:50  Συμβουλές για Ασφαλή  Καθημερινή Φροντίδα της Επιδερμίδας του Μωρού αλλά και της Μητέρας

Ομιλήτρια: Αθηνά Μπαλάσκα, Παιδίατρος, Παιδίατρος, Nεογνολόγος, MscOλιστικά Θεραπευτικά Συστήματα – Ομοιοπαθητική.

Η βρεφική  και παιδική επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή και ιδιαιτέρως διαπερατή με αποτέλεσμα να απορροφά πολύ εύκολα τις ουσίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή. Είναι λοιπόν σαφές πως η φροντίδα της θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, εξασφαλίζοντας στο μωρό όχι μόνο άνεση και απαλότητα, αλλά συνολικά υγεία και ευεξία. Κι επειδή μια μαμά δεν χρειάζεται να φροντίζει μόνο το μωρό της, μερικά μυστικά ομορφιάς απευθύνονται ειδικά σε εκείνην!

Γ. 12:00 – 12:50  Διαχείρηση του Στρες σύμφωνα με τις Αρχές του Life & WellnessCoachingκαι Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές  της Prenatal Yoga

Ομιλήτρια: Σοφία Κουτσιανά, Life Coach & NLP Coach, Yoga Instructor, Αντιπρόεδρος APIVITA

H καλή μαμά είναι η ήρεμη μαμά! Ο δεσμός και η επικοινωνία μαμάς και βρέφους είναι τόσο δυνατή και ανεμπόδιστη που το μωρό είναι κυριολεκτικά η συνέχεια της μητέρας του. Με χρήσιμες συμβουλές και εύκολες τεχνικές θα μάθετε και πάλι πώς να βάλετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα, πώς να χαλαρώνετε και να νιώθετε ήρεμη ώστε να νιώθει και το μωρό σας ήρεμο και ασφαλές. Κι αφού μπείτε… στο κλίμα, θα γνωρίστε μερικές βασικές αρχές της Γιόγκα για εγκύους!

Δ. 13:00- 13:50 Διαμόρφωση Παιδικού Δωματίου, με Έμπνευση από τη Μοντεσσοριανή Φιλοσοφία και την Αρχιτεκτονική

 Ομιλήτρια: Μαρία Σιγαλού, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π., δημιουργός της ithmoskids και του mionido.

Ελάτε να γνωρίσετε τις βασικές αρχές για να διαμορφώσετε το χώρο του βρέφους με έμπνευση από τη μοντεσοριανή φιλοσοφία, με τη ματιά του αρχιτέκτονα και τη βοήθεια της 12ετούς μητρικής εμπειρίας της ομιλήτριας. Απώτερος στόχος είναι να διαμορφώσετε έτσι το χώρο του ώστε να αναπτυχθεί αβίαστα η κίνηση, οι δεξιότητες η συγκέντρωση και η ανεξαρτησία του παιδιού, οπότε να μπορέσει το παιδί να αναπτυχθεί με τις δικές του δυνάμεις και το δικό του μοναδικό τρόπο.

Ε. 14:00 – 14:50 Ό,τι πρέπει να Γνωρίζετε για τον Θηλασμό: τα Συχνότερα Αναπάντητα Ερωτήματα

Ομιλήτρια: Άντα Παλαντζιάν, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC,  Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League Greece, Ειδική Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία, όμως η επιτυχής έκβαση δεν είναι δεδομένη. Πολλές διαφορετικές πληροφορίες προκαλούν σύγχυση στους νέους γονείς. Ελάτε να βρείτε τις απαντήσεις σε γνώσεις που στηρίζονται στη σοφία της φύσης, γνώσεις που όλοι έχουμε.

ΣΤ. 15:00 – 15:50 Πρώτες Στερεές Τροφές του Βρέφους: Ένα Αμφιλεγόμενο Θέμα

Ομιλήτρια: Ελένη Φράγκου, γιατρός  με ειδικότητα στην Παιδιατρική και με εκπαίδευση  στην ψυχοθεραπεία παιδιού και εφήβου. Εργάζεται  χρόνια για την προώθηση  του μητρικού θηλασμού (συνεργασία LLLI) και τη στήριξη μητέρων.

Η εισαγωγή στερεών τροφών γίνεται μια νέα περιπέτεια και περίοδο εξερεύνησης  ή ευκαιρία για λάθη και δυσκολίες; Πολλές μητέρες συχνά βρίσκονται σε σύγχυση από τους  πολλούς κανόνες  γύρω  από τη βρεφική  τροφή. Κατακλύζονται με πληροφορίες από τους ειδικούς, την οικογένεια, τους  φίλους, κάτι που τελικά μπορεί να μην είναι αρκετά ασφαλές και πρακτικό. Λαμβάνοντας υπόψη τις «διεθνείς διατροφικές οδηγίες» υπάρχουν τρόποι για ασφαλή και απολαυστική διατροφή.

1 (1)

 

Τhe APIVITA Experience Store

Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι, τηλ. 210 3640560, experience_store@apivita.com

Leave a Reply