«ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΟΥΣΙΚΗ!» ΤΟΝ IOYNIO ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ

Έλα κι εσύ. Ζωγραφίζω μουσική!Ξεκινά τον Ιούνιο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ο τρίτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Ειδικής Αγωγής «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω Μουσική!». Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και τους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ομαδικά παιχνίδια. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και σε ένα ασφαλές προς τις ανάγκες τους εκπαιδευτικό περιβάλλον, τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την προσωπική τους οργάνωση.

Κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει το παιδί να εκφραστεί μέσα από τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες, αλλά και να σχετιστεί θετικά με την υπόλοιπη ομάδα. Μέσα από το εργαστήρι, παιδιά και γονείς, έρχονται σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα, παράγοντας ήχους και μελωδίες, ενώ το μουσικό παιχνίδι εναλλάσσεται με τις εικαστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά γνωρίζουν τα χρώματα και τα σχήματα και, με τη βοήθεια διαφορετικών εικαστικών υλικών, αποτυπώνουν στο χαρτί έννοιες που σχετίζονται με τη μουσική όπως ο ρυθμός, η ένταση, το τονικό ύψος και η μελωδική γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η λεπτή τους κινητικότητα, η αίσθηση του χώρου και του χρόνου, η αυτοεκτίμησή τους και η φαντασία τους.

Δημιουργώντας άλλοτε ατομικά και άλλοτε ομαδικά έργα, τα παιδιά ωφελούνται σημαντικά καθώς, με την καθοδήγηση των παιδαγωγών, μαθαίνουν να εκφράζονται και να συνεργάζονται με άλλα παιδιά. Επιπλέον, οι γονείς τους ανακαλύπτουν νέους δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσουν με το παιδί, μέσα από τους μαγικούς δρόμους της μουσικής και της εικαστικής έκφρασης.

__S_4191

Υπεύθυνες εργαστηρίων:

Χριστίνα Παναγιωτάκου – μουσικολόγος και μουσικοθεραπεύτρια

Ελένη Παλλέ – εικαστική θεραπεύτρια

Συντελεστές:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών. 

3ος Κύκλος εργαστηρίου «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω Μουσική!»

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος, Αθήνα)

Ημέρες και ώρες

Δευτέρα 26, Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Ιουνίου

Παιδιά 5-7 ετών: 16:00-18:00

Παιδιά 8-11 ετών: 18:00-20:00

Προϋποθέσεις:

  1. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά των οποίων το νοητικό δυναμικό δεν είναι χαμηλότερο από αυτό που αντιστοιχεί στη μέτρια νοητική υστέρηση.
  2. Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.
  3. Η πρώτη συνάντηση του κύκλου (26/6/2017) απευθύνεται μόνο στους γονείς, που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήρι.
  4. Υποχρεωτική η συμμετοχή και στις πέντε συναντήσεις του κύκλου. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι με ελεύθερη είσοδο 

Κρατήσεις θέσεων – Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα

Τηλέφωνο: 210 3713000

e-mail: education@onassis.org

Leave a Reply