ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ “ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ

Πώς λειτουργούν τα φτερωτά σανδάλια του Ερμή; Γίνε θεός για μια ημέρα και μάθε!

Η Στέγη διοργανώνει πρωτότυπο θεατρικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών, στο πλαίσιο του οποίου, οι νεαροί συμμετέχοντες μαθαίνουν μυθολογία, ιστορία, ακόμα και φυσική, παίζοντας θέατρο!

Μέσα από τα λεγόμενα viewpoints, μια τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού που τα εξοικειώνει με την κίνηση στο χώρο και το χρόνο μιας σκηνικής δράσης, διάφοροι μυθολογικοί θεοί και ήρωες ζωντανεύουν στη σκηνή, κάνοντας «μάθημα» στα παιδιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Στόχος του εργαστηρίου είναι ο συνδυασμός της διδακτέας ύλης, που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, με το θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά εναλλάσσονται σε όλους τους ρόλους που απαιτεί η θεατρική διαδικασία, δηλαδή του σκηνοθέτη, του σκηνογράφου, του ενδυματολόγου, του ηθοποιού και των άλλων συντελεστών μιας παράστασης.

theatrikopaixnidi-StavrosPetropoulos.160440

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές του εργαστηρίου, “σε ένα χωριό θεών και ηρώων που θα «χτίσουμε» στη Στέγη, η Αθηνά, η Σφίγγα, ο Ερμής, οι Σειρήνες, ο Ηρακλής και άλλα μυθολογικά πρόσωπα θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους! Αρκεί να διαβάσουμε σωστά τις ιστορίες τους και να ακολουθήσουμε, στο «εδώ και τώρα» τις οδηγίες τους: 
Μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια υπερφυσική ικανότητα όπως αυτοί;
Να τρέξουμε, για παράδειγμα, τόσο γρήγορα όσο ένα άλογο;
Στο εργαστήριο, εκτός από τους μύθους, μαθαίνουμε και για τα φυσικά φαινόμενα… Μέσα από τα viewpoints, θα γνωρίσουμε το θαύμα της κίνησης και θα αντιληφθούμε πως όλα τα σώματα είναι φτιαγμένα από ύλη, όπως κι εμείς. Θα πειραματιστούμε με τις εναλλαγές ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, θα ανακαλύψουμε την προέλευση των ήχων και της μουσικής και θα γνωρίσουμε το νόημα της δύναμης στη φύση: Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας, αν μπορούσαμε να σηκώναμε και να αλλάζαμε θέση στα βουνά; Το έχεις ποτέ σκεφτεί;”

Συντελεστές

Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου: ηθοποιός
Ίρις Νικολάου: εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής
Γεωργία Μπούρδα: σκηνογράφος

Ημερομηνίες & ώρες: Τα Σάββατα 16, 23 και 30 Ιανουαρίου, 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου, 5 και 19 Μαρτίου & 2 Απριλίου 2016, 11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: 80€ (και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου)

Κρατήσεις: 213 017 8002

Email: education@sgt.gr

v3_new_sgt_bot

Leave a Reply