ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: «ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ!

Το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 5 έως 8 ετών, να λάβουν μέρος στο εργαστήριο με τίτλο «Με χρώματα, πηλό και γεωμετρία, φτιάχνω τα δικά μου γεωμετρικά αγγεία!» και να μπουν στον κόσμο της γεωμετρίας με έναν μοναδικό τρόπο!

Τα παιδιά γνωρίζουν τα γεωμετρικά σχήματα, αλλά και τα γεωμετρικά στερεά, ενώ καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα από πηλό (αγγείο και ειδώλιο),  διακοσμώντας τα σύμφωνα με το γεωμετρικό ρυθμό και με την τεχνική της σκιαγραφίας (αποκλειστική χρήση μαύρου χρώματος στη γεωμετρική περίοδο). Παράλληλα μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από τη ζωγραφική, την αγγειογραφία και την αγγειοπλαστική, εμπνεόμενα από τη γεωμετρική τέχνη, και καλλιεργούν την αισθητική τους άποψη. Χρησιμοποιώντας το ίδιο το σώμα τους ως «υλικό», δημιουργούν γεωμετρικά σχήματα και στερεά με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν τη χωροταξική τους νοημοσύνη, ενώ μέσα από την υλοποίηση ομαδικών δραστηριοτήτων καλλιεργούν την κοινωνικότητα και το πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης.

Η κάθε ενότητα αποτελείται από δύο βιωματικές παρουσιάσεις: Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά αποκτούν τις γνωστικές βάσεις του προγράμματος για τα γεωμετρικά σχήματα, μέσω έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και παιχνιδιών αφομοίωσης. Στη συνέχεια  γίνονται για λίγο μικροί αγγειογράφοι και αγγειοπλάστες, σχεδιάζοντας και πλάθοντας το δικό τους αγγείο. Στη δεύτερη συνάντηση τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα γεωμετρικά στερεά, μέσω κιναισθητικών δραστηριοτήτων, γνωρίζουν τα ειδώλια της γεωμετρικής περιόδου και ανακαλύπτουν τα κρυμμένα γεωμετρικά στερεά στα σώματά τους και πλάθουν με πηλό το δικό τους γεωμετρικό ειδώλιο. 

171967

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ:

1ος Κύκλος: Σάββατο 20 & 27 Φεβρουαρίου 2016, 16:00-18:00

2ος Κύκλος: Σάββατο 19 Μαρτίου, & 2 Απριλίου 2016, 16:00-18:00

3ος Κύκλος: Σάββατο 9 & 23 Απριλίου 2016, 16:00-18:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20,00 ευρώ ο κάθε κύκλος  – Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ.: 210 34 61 981, email: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε εδώ!

irakleidon_logo