ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ PLAYROOM ΣΤΟ SIX D.O.G.S

Το Playroom παρουσιάζει μια σειρά 6 πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων εργαστηρίων για παιδιά που θέλουν να δώσουν τις δικές τους μαγικές πινελιές δημιουργικότητας και έκφρασης αυτές τις γιορτές. Τα εργαστήρια θα ξεδιπλωθούν στο Project Space του six d.o.g.s και απευθύνονται σε καλλιτέχνες ηλικίας 4-12 ετών.

«Αγαπητά παιδιά stop με χρειάζεται ο ‘Aγιος Βασίλης stop χάλασε το εργοστάσιο κούκλας και όλα πρέπει να γίνουν χειροποίητα stop παιδιά θα μείνουν χωρίς δώρα αν δεν πάω stop παρακαλώ συνεχίστε τα έργα μου stop η έκθεση αρχίζει σε 2 ώρες stop»

Κ. Πινέλιους

Video stop motion, γλυπτική, μουσική, κολλάζ και ζωγραφική θα πρωταγωνιστούν στα εργαστήρια του Playroom και θα περιμένουν τους μικρούς φίλους να εκφραστούν και να μεγαλουργήσουν. O χώρος, ως άλλη επιφάνεια εικαστικής δημιουργίας, θα διαμορφώνεται ειδικά για το κάθε εργαστήριο και τα καλλιτεχνικά παιχνίδια είναι- όπως πάντα- εμπνευσμένα από την ιστορία της τέχνης και τη σύγχρονη τέχνη. Η λίστα με τα ονόματα και την περιγραφή των εργαστηρίων διέρρευσε ήδη από κάποιο σκανταλιάρικο ξωτικό και οι γαργαλιστικές πληροφορίες άρχισαν να κυκλοφορούν στην πόλη:

1) Συνεχίζουμε τα έργα τέχνης 21/12/2015
Πίνακες που έχουν μόνο το περίγραμμα των πορτρέτων, λευκά γλυπτά που χρειάζονται χρώματα για να ολοκληρωθούν, κεραμικά σε κομμάτια και κατασκευές από πλαστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης που χρειάζονται συναρμολόγηση, περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες να τα μεταμορφώσουν σε εκπληκτικά έργα τέχνης. Για παιδιά 5-9 ετών.

2) Ψάξε, γράψε, κόψε, φτιάξε! 22/12/2015
Τα παιδιά αφού βρουν τα κλεμμένα δώρα, συνεργάζονται για να φτιάξουν την ιστορία της Συμμορίας των Ξωτικών. Έπειτα, χρησιμοποιώντας δικές τους ζωγραφιές και κολλάζ, προβάλουν στον προτζέκτορα το αποτέλεσμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Για παιδιά 8-12 ετών.

3) Τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη πάνε στον οδοντίατρο (γιατί έφαγαν πολλά γλυκά..) 23/12/2015
Το Playroom εξασφάλισε για τους μικρούς του φίλους μια αποκλειστική συνεργασία με τα Ξωτικά του Άγιου Βασίλη! Μόνο που αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη τα Ξωτικά είναι φροντίδα στα δοντάκια και ίσως και σκουφάκια για να μην κρυώνουν. Τι λέτε; Θα βάλετε ένα χεράκι να τα φροντίσουμε; Για παιδιά 5-9 ετών.

4) Χριστουγεννιάτικος Σουρεαλισμός 26/12/2015
Παρέα με τα παιδιά δημιουργούμε ομαδικά έργα πολύ μεγάλων διαστάσεων χρησιμοποιώντας προτζέκτορα ο οποίος προβάλει στον τοίχο εικόνες από διάσημα έργα τέχνης με θέμα τα παιχνίδια στο χιόνι, τις οικογενειακές γιορτές, τα γλυκά των Χριστουγέννων και άλλα πολλά. Τα παιδιά καλούνται να αποτυπώσουν στο χαρτί τις εικόνες που προβάλλονται, όμως οι εικόνες εναλλάσσονται σε ανυποψίαστο χρόνο και στο ομαδικό μας έργο δημιουργούνται περίεργες σουρεαλιστικές καταστάσεις που θα μας διασκεδάσουν. Για παιδιά 8-12 ετών

5) Το σπίτι του Άγιου Βασίλη 27/12/2015
«Αγγελία: Ο Άγιος Βασίλης αναζητάει αρχιτεκτονικό γραφείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού του.» Ελάτε να φτιάξουμε μαζί μοναδικές μακέτες για το σπίτι του αγαπημένου μας Αγίου. Για παιδιά 7-12 ετών

6) Το εργοστάσιο της φαντασίας 28/12/2015
Ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο μπλοκ ζωγραφικής. Το πάτωμα, τα τζάμια, οι τοίχοι θα περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες να τα γεμίσουν χρώματα. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από την παρέα μας το ‘’Ζωντανό Γλυπτό’’ με το οποίο θα αποχαιρετήσουμε το 2015. Για παιδιά 4-9 ετών.

Τα εργαστήρια, τόσο ως σύνολο όσο και αυτόνομα, προσκαλούν τα παιδιά να γίνουν ήρωες της ιστορίας της τέχνης, μέσα από τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία εικαστική βιωματική αφήγηση.

Όπως σημειώνει το Playroom: «Κύριος σκοπός των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να πάρουν ερεθίσματα μέσα από το παιχνίδι και να αποκτήσουν μία πλέον δημιουργική αντίληψη και εμπειρία σχετικά με την τέχνη, τον κόσμο και τα μέσα έκφρασης. Η τέχνη κρύβεται παντού άλλωστε και περιμένει να τη ζωντανέψουμε μέσα από παιχνίδι, φαντασία και μοναδικές αφηγήσεις!»

Hμερομηνίες και ώρες εργαστηρίων: 21, 22, 23 και 26, 27, 28 Δεκεμβρίου 2015
Ώρες: 17:00-18:20
Διάρκεια εργαστηρίου: 80 λεπτά.
Κόστος εισιτηρίου: 12 ευρώ το παιδί
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη

Δηλώσεις συμμετοχής: mail: playroomplayroom@gmail.com , subject: six dogs
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945975965 και 6977667344


six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι, Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/ 

Το Playroom δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, το Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.
Περισσότερες πληροφορίες για το Playroom: http://playroom-artplay.com/

Leave a Reply