ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

benakiΧριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη, που μας προσκαλεί στις γιορτινές ξεχωριστές εκδηλώσεις  που ετοίμασε για τους μικρούς και μεγάλους της οικογένειας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου & την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με εκθέσεις, μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις και πολλές προσφορές στα Πωλητήρια για τα δώρα μας.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00 

Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

(Λεωφ. Ποσειδώνος & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο) 

Τρεις γενιές στον πάγκο με τα στολίδια… Μια γιορτινή δημιουργική συνάντηση ανάμεσα σε μικρούς και… πιο μεγάλους.

Στο εργαστήρι αυτό κάθε παιδί συμμετέχει με τον παππού, τη γιαγιά ή ένα αγαπημένο πρόσωπο αυτής της γενιάς. Παιχνίδια παιδιών που μεγάλωσαν και μπήκαν σε προθήκες, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις και χειροποίητα στολίδια, συνδέουν την πρώτη και την τρίτη γενιά φέτος τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Παιχνιδιών!

Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Τμήμα Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 2103671067-69 Δευτέρα έως Πέμπτη, 10.00-14.00

Κόστος συμμετοχής: € 15 το ζευγάρι συμμετεχόντων

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 – 15:00

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη με την Underground Youth Orchestra

Τα σύνολα μουσικής δωματίου, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα της Underground Youth Orchestra ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παραδοσιακά κάλαντα, καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

Η Underground Youth Orchestra ιδρύθηκε το 2010 από τον μουσικό Κώστα Ηλιάδη, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές Μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς, τους Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Antonela Cefa, και Όσβαλντ Αμιράλης, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. 

Kf1sFIbQ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Ένας άγγελος στο σπίτι. Εργαστήρι για παιδιά 6 έως 9 ετών    

Ένας άγγελος λίγο κουρασμένος φτάνει στο σπίτι για να ζεσταθεί και να γιορτάσει μαζί μας. Η συντροφιά μας τον ζωηρεύει και στο τέλος γινόμαστε οι δικοί του άγγελοι, φίλοι και βοηθοί. Με αφορμή τη σειρά των Αγγέλων του Γιάννη Μόραλη, ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που συνδυάζει τη γλυπτική με τη ζωγραφική.

Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Τμήμα Εκπαίδευσης.                                                             Πληροφορίες – Συμμετοχές: 2103671067-69 Δευτέρα έως Πέμπτη, 10.00-14.00

Κόστος συμμετοχής: € 12 η προπώληση, € 15 την ημέρα του προγράμματος

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη με τα παιδιά της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου 

Τα παιδιά της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου θα μας κρατήσουν συντροφιά ερμηνεύοντας δημοφιλή μουσικά έργα με χριστουγεννιάτικη εορταστική διάθεση.

Διεύθυνση ορχήστρας: Γάσπαρης Μαμμάς

Επίσης, δοκιμάστε το ειδικό γιορτινό μενού, ζεστά ροφήματα, κρασί και σούπες εποχής που επιμελείται για εσάς το Δειπνοσοφιστήριον και επιλέξτε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας από τα επιλεγμένα αντικείμενα του Πωλητηρίου. Μην ξεχνάτε ότι, αγοράζοντας τα δώρα σας από το Πωλητήριο, στηρίζετε το έργο του Μουσείου.

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη

Leave a Reply