ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ|ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο κόσμος για τα παιδιά είναι ένας τόπος που προσφέρεται για παιχνίδι και ανακαλύψεις κάθε δυνατή στιγμή. Είναι γεμάτα περιέργεια και ερωτήσεις για τα πάντα.

Στο ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό πρόγραμμα της Τρελλής Ροδιάς δουλεύουμε μαζί τους πάνω σε ένα δικό μας αφηγηματικό έργο, που στόχο έχει να αναδείξει τις επικοινωνιακές και εκφραστικές δεξιότητες τoυς, με τη δική τους δημιουργική συμμετοχή.

Κάθε κύκλος προγράμματος της Τρελλής Ροδιάς  διαπραγματεύεται μια θεματική ενότητα που χτίζουμε με τους μικρούς μας συνεργάτες της κάθε ομάδας. Στον 1ο  κύκλο, με τίτλο Κάμπινγκ, η συγγραφέας του ομώνυμου διηγήματος Νάντια Δρακούλα επικεντρώνεται σε θέματα αειφορίας, περιβαλλοντικής συνείδησης και συνεργασίας και από κοινού με τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους εκδοχή στην ιστορία, το δικό τους έργο.

Το Κάμπινγκ

Για την ιστορία του: Τρία παιδιά και ένας σκύλος αποφασίζουν να κατακτήσουν ένα νησί από την αρχή. Ένας μυστηριώδης φίλος θα τους καθοδηγήσει στο πως μπορούν να επιβιώσουν και να συνυπάρξουν αρμονικά στο περιβάλλον, ενώ ανακαλύπτουν τη χαρά της παραγωγικής συνεργασίας. Το διήγημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή μουσικοθεατρικού προγράμματος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος.

Στόχοι του Προγράμματος

Ένα μέρος του προγράμματος της Τρελλής Ροδιάς περικλείει την παραστατική αφήγηση επεισοδίων της ιστορίας μας, δημιουργώντας τους ήρωες και την δράση από κοινού με τα παιδιά, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει παιχνίδια λόγου και κίνησης, μουσικής, ποίησης, χειροτεχνιών, κτλ που προκύπτουν μέσα από την ιστορία μας.

‘Έτσι τα παιδιά:

  • Ρωτάνε και μαθαίνουν μέσα από τον ίδιο τον συγγραφέα-δημιουργό της ιστορίας.
  • Χρησιμοποιούν τις εκφράσεις του προσώπου και του σώματός τους για να περιγράψουν τη δική τους εκδοχή.
  • Αναλαμβάνουν τους «ρόλους» τους και τους εμπλουτίζουν στη δική τους διάσταση.
  • Μαθαίνουν τη συνεργασία μέσα σε ένα ομαδικό έργο που μέρα με τη μέρα γίνεται δικό τους.
  • Προσλαμβάνουν με ψυχαγωγικό τρόπο γνώση μέσα από την κάθε θεματική ενότητα. π.χ. κύκλος 1: μορφές ενέργειας στης φύση και πως μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε πρακτικά.
  • Χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να φτιάξουμε τα σκηνικά και τα αντικείμενα της ιστορίας μας.
  • Στο πέρας του προγράμματος έχουν κάνει καινούργιους φίλους και έχουν χτίσει ένα δικό τους έργο.
  • Χρησιμοποιούν και αναδεικνύουν  τη φαντασία τους, το πιο δυνατό και αποτελεσματικό τους εφόδιο.

12746417_10153537077023458_287715495_n

Ημερομηνίες του προγράμματος «Κάμπινγκ»

Από την Παρασκευή 4 Μαρτίου, 17.00-18.00  και κάθε Παρασκευή μέχρι τις 22 Απριλίου πλην της 15ης Απριλίου.

Κόστος συμμετοχής για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο: 100 ευρώ

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με τη Logosplus στα τηλέφωνα  2130380767 (απογευματινές ώρες) και στα κινητά 6932106065, 6974338847

Αναστασίου Ζίννη 18-20, Κουκάκι

www.itrellirodia.com

Leave a Reply