H KYOKO ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η καλλιτεχνική ομάδα Η Τρελλή Ροδιά μάς προσκαλεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι φαντασίας και χιούμορ. Η Νέα Υόρκη ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα από τα μάτια των ζώων  σε ένα ανατρεπτικό ταξίδι που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους. Η μουσική, ο χορός και η streetculture του Μεγάλου Μήλου μετατρέπεται σε ένα απίθανο παιχνίδι για τους μικρούς θεατές ενώ συγκινεί τους μεγάλους.

Μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα του ελληνικού παιδικού θεάτρου, παράσταση, με πρωτότυπη live μουσική επί σκηνής και επιρροές από το σύγχρονο αμερικάνικο θέατρο και τις υποκουλτούρες των δρόμων της Νέας Υόρκης παρουσιάζεται κάθε Κυριακή (από 19 Οκτωβρίου) στο Δαναό. Το έργο συνδέεται ιδιαίτερα με τη φύση αλλά και τη ζωή των πόλεων καθότι οι πρωταγωνιστές του είναι μια παρέα ζώων στο Μπρούκλιν οι οποίοι περνούν μια μεγάλη περιπέτεια μέχρι να καταλήξουν στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, η Κυόκο, η βατραχίνα, ζει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της μέσα στο λαβύρινθο μιας πολυκατοικίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του αγαπημένου της Κιόκο, θα συνειδητοποιήσει ότι ανακαλύπτει τον ίδιο της τον εαυτό. Το μυστηριώδες παζλ πρέπει να λυθεί και σε  αυτό το ταξίδι σύμμαχοι της θα είναι δύο ακαταμάχητοι φίλοι, η Μπέλα το ποντίκι και το Κουνούπι 1. Οι ανατροπές και οι προκλήσεις, οι φίλοι και εχθροί θα θολώσουν τα νερά της γυάλας λίγο πριν το μεγάλο άλμα…


Λίγα λόγια για το έργο από τη συγγραφέα: Η Κυόκο στο Κέντρο της Γης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια φοίτησης μου στη θεατρική σχολή του David Mamet και σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από αυτή. Αφορμή για την ιστορία της Κυόκο και του Κιόκο στάθηκε μια προσωπική μου εμπειρία η οποία μου άνοιξε απροσδόκητους ορίζοντες. Η πόλη που όλα είναι δυνατά έχει δύο πρόσωπα, το ίδιο και η αντίληψη μου για το θέατρο, το κωμικό συναντά το τραγικό, το πικρό το γλυκό. Η ανάγκη μου να δω κάτι διαφορετικό στο παιδικό θέατρο με οδήγησε σε αυτή την παράσταση.

Από την Τρελλή Ροδιά: Η Τρελλή Ροδιά που μάχεται τη συννεφιά του κόσμου γεννήθηκε στη σκιά της γέφυρας του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη από τη Νάντια Δρακούλα και τον Ιάκωβο Παυλόπουλο. Η καλλιτεχνική ομάδα φιλοξενεί συντελεστές με διαφορετικά backgroundαπό τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, τα εικαστικά, τον χορό, τον κινηματογράφο, την ποίηση, με κοινό βλέμμα στη σύγχρονη αισθητική, στην δημιουργική αλληγορία και στην ψυχαγωγική εκπαίδευση. Στόχοι τους, η δημιουργία πρωτότυπων οπτικοακουστικών έργων, ο διάλογος των παραστατικών τεχνών και ο ρυθμικός, γοητευτικός λόγος με επίκεντρο το νεανικό κοινό. Πρότυπα και αναφορές βρίσκουν στα παιδιά, τα ζώα, στη φύση αλλά και στις μεγάλες μορφές που έχουν σημαδέψει τη γενιά τους, από την τέχνη, την επιστήμη, τη μόδα μέχρι τα animation. Η γενιά X μεγάλωσε και κάνει τα δικά της παιδιά απαντώντας εκεί που οι ερωτήσεις δεν έχουν τελειωμό…


Συντελεστές

Θεατρικό έργο-Σκηνοθεσία: Νάντια Δρακούλα

Μουσική σύνθεση: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Σκηνικά – κουστούμια: Αγγέλα Δρακούλα

Live μουσική εκτέλεση-διδασκαλία: Ιάκωβος Παυλόπουλος-Έλενα Φορνάρο

Φωτισμοί: Γιάννης Φίλιας

Ηθοποιοί: Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Βίκυ Τσίρου, Βασίλης Παναγιωτίδης

Γραφιστικά σχέδια: Γιώργος Μαραζιώτης, Αναστασία Παπαλεωνίδα, Πούντζα

Videoteaser: Ζαμπέλα Χαβιάρα

Video παράστασης: Αγγέλα Δρακούλα

Φωτογραφίες: AzymmetryPictures

Παραγωγή: Η Τρελλή Ροδιά

Επικοινωνία: Make Ends Meet/MEM creative communication

kyoko

More Info

  • Μέρες: Από την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις … και κάθε Κυριακή και καθημερινές για οργανωμένες παραστάσεις
  • Σκηνή: Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ/μεγάλη αίθουσα/Λ. Κηφισίας 109 δίπλα στο μετρό, στάση Πανόρμου
  • Εισιτήριο: 6 ευρώ για παιδιά και 8 για ενήλικες. Μειωμένο: 6 ευρώ. Ειδικές τιμές για προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών.
  • Διάρκεια: μία ώρα και μισή με διάλειμμα
  • Hλικίες: H παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών έως 93ων

Leave a Reply