Ανοιχτές δράσεις παιδικής λογοτεχνίας: Τα βιβλία ταξιδεύουν

“Τα βιβλία ταξιδεύουν” είναι μια σειρά δράσεων αφιερωμένες στην παιδική λογοτεχνία, στον δημόσιο χώρο. Η απ’Ουσία διοργανώνει σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, το εργαστήριο Δημιουργική αφήγηση και γραφή (Storytelling), την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το ξενόγλωσσο βιβλίο”.

Σκοπός του εργαστηρίου δημιουργικής αφήγησης και γραφής είναι τόσο η προσέγγιση της παιδικής και της νεανικής λογοτεχνίας όσο η δημιουργική επεξεργασία κειμένων. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παιδική και εφηβική λογοτεχνία της Γερμανίας.

Γνωρίζουν με αυτό τον τρόπο τον κόσμο των συνομηλίκων τους στην άλλη χώρα καθώς και την καθημερινότητα, τα ενδιαφέροντα, τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους.

Μέσω του εργαστηρίου της δημιουργικής αφήγησης και γραφής τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης και δημιουργούν μέσα από αυτή τη διαδικασία προσωπικές και συλλογικές αφηγήσεις.

Για οικογένειες με παιδιά μεταξύ 8-12 ετών. Έως και 15 παιδιά με γονέα.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!
Δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de 

Κυριακή, 7 Μαίου 202311:00 – 12:30 

Χώρος: Αμφιθέατρο Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 68

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά

Η ομάδα απΌυσία επιλέγει ένα κεντρικό σημείο συνάντησης του Δήμου Αθηναίων, τη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη. Στον πεζόδρομο στήνεται ένα “καθιστικό” ανάγνωσης και μια ανοιχτή, πολύχρωμη, πολυγλωσσική βιβλιοθήκη. Ταυτόχρονα οργανώνονται εργαστήρια και παράλληλα δρώμενα, που στοχεύουν στην επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από πολιτιστικές δράσεις. Η απόλαυση της ανάγνωσης σε μια πλατεία δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά “Τα βιβλία ταξιδεύουν” προσφέρουν αυτή την εμπειρία στο ευρύ κοινό, φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων και ταυτοτήτων, μέσω του βιβλίου.

Leave a Reply