ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ & ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΒAUHAUS

PostcardsHAFS-12_2019, Hankuk Academy of Foreign StudiesTo GoetheInstitut Athen διοργανώνει στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης εργαστήρι για οικογένειες με θέμα καρτ ποστάλ και αφίσες. Σε αυτό το εργαστήρι επηρεασμένο από το Bauhaus οι γονείς με τα παιδιά τους θα γνωρίσουν, με βάση τις αφίσες και τις καρτ ποστάλ του 1923, την τέχνη της αφίσας, τη γραφιστική στη διαφήμιση και την τυπογραφία στο πλαίσιο του Bauhaus.

Στη συνέχεια θα σχεδιάσουν δικές τους καρτ ποστάλ και αφίσες για να παρουσιάσουν και να προβάλουν το σχολείο τους ή ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός.

Η σχολή του Bauhaus μετέφερε μια νέα καλλιτεχνική ιδέα που βασίζεται σε απλά στοιχεία. Τα πρώτα αποτελέσματα της σχολής επρόκειτο να παρουσιαστούν στην Βαϊμάρη το 1923. Για αυτό τον λόγο οι σπουδαστές του Bauhaus σχεδίασαν αφίσες και καρτ ποστάλ, στις οποίες παρουσίαζαν τη Σχολή τους, με στόχο να προβάλουν τόσο την έκθεση, όσο και την ίδια την ιδέα της Σχολής.

Το εργαστήρι πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 1ης Σούπερ Κυψέλης του 2020.

Στις 2 Φεβρουαρίου η Αγορά της Σούπερ Κυψέλης γίνεται ξανά το εμπορικό κέντρο της περιοχής, όπου οι επισκέπτες της Αγοράς γνωρίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς έρχονται σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά της Κυψέλης, δοκιμάζουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις, συμμετέχουν σε εργαστήρια και συναντούν το αληθινό πρόσωπο της γειτονιάς.

Για οικογένειες με παιδιά μεταξύ 8-12 ετών.

Έως και 15 παιδιά με γονέα.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 11:00 – 13:00

Χώρος: Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de 

Leave a Reply