ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ PLAYGYM

πρωινό τμήμα ψυχοκινητικής στο playgym στα ΒριλήσσιαΚαι αυτή τη χρονιά τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και δραστηριοποιούνται για τρεις ολόκληρες ώρες στο πρωινό τμήμα του Playgym. Ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, χορό, κίνηση, αθλοπαιδιές, χειροτεχνίες και θεατρικό παιχνίδι σε ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον όπου τα παιδιά αγγίζουν, πηδούν, τρέχουν και αλληλεπιδρούν συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη πολυεπίπεδη εμπειρία της κοινωνικής ομάδας.

Το πρόγραμμα συντονίζουν δύο διαφορετικές ειδικότητες παιδαγωγών που συνδυάζουν τη κίνηση με τη μουσική; δύο στοιχεία απαραίτητα για τη ανάπτυξη των κινητικών, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, 2-3 ετών. Το πρωί τα παιδιά “ξυπνούν” τη κιθάρα και λένε καλημέρα και τα νέα τους στην ομάδα. Έπειτα συμμετέχουν σε μουσικοκινητικές και μουσικές δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας μίμησης και του οπτικοκινητικού συντονισμού, την κινητική ανταπόκριση στο ρυθμό και την ενίσχυση του λεξιλογίου (ζώα, αριθμοί, χρώματα).

Μετά μαθαίνουν να πλένουν τα χέρια τους, να πηγαίνουν στη τουαλέτα, να κάθονται στο τραπέζι και να τρώνε μόνα τους. Στη συνέχεια εξασκούνται και βελτιώνουν την λεπτή τους κίνηση με διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σχολική ύλη όπως κυρομπογιές και μαρκαδόρους. Στο τραπέζι, εξερευνούν και διάφορα αισθητηριακά υλικά όπως δαχτυλομπογιές, αφρό, βαμβάκι, φύλλα, κουκουνάρια, χαρτί γκοφρέ και κόλλα.

πρωινό τμήμα ψυχοκινητικής στο playgym στα Βριλήσσια

Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε γυμναστικό πρόγραμμα που ξεκινάει με ζέσταμα και καταλήγει σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης, αντοχής, ταχύτητας και αυτοσυγκέντρωσης. Τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της σειράς, της αναμονής, της ομαδικότητας, του κυνηγητού και της εναλλαγής της σειράς τους.

Τέλος, στο ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες παιχνιδιού και μαθαίνουν κανόνες σωστής συμπεριφοράς που μπορούν να γενικεύσουν στη παιδική χαρά ή στο παιδότοπο και αργότερα στο νήπιο. Αποκτούν νέους φίλους και επικοινωνούν μαζί τους προκειμένου να παίξουν μαζί, να μοιραστούν, να εκφράσουν τα “θέλω” τους και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

πρωινό τμήμα ψυχοκινητικής στο playgym στα Βριλήσσια

Τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το πρωινό τμήμα στους παρακάτω τομείς:

  • Αυτοεξυπηρέτηση
  • Ανεξαρτητοποίηση
  • Κοινωνικές δεξιότητες
  • Φυσική κατάσταση
  • Αυτοσυγκέντρωση
  • Συναισθηματική Διαχείριση

Μάθετε περισσότερα για τα πρωινά τμήματα Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης: 210 8 100 508 και playgym.gr/proina-mathimata

H Μαρίζα Νειάδα είναι η υπεύθυνη πρωινού τμήματος / Μουσικοθεραπεύτρια, MT-BC, NMT

Leave a Reply