ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ… ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ|ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Από τις 5 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι) θα παρουσιάζεται το «Παίζω με την…. καρδιά μου»,  ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα 4 συναντήσεων για τον κόσμο των συναισθημάτων.

Ζούμε στον κόσμο των συναισθημάτων. Αυτός ο αόρατος κόσμος, όμως, παραμένει, στο μεγάλο μέρος του, άγνωστος. Μπορούμε, για παράδειγμα, να δώσουμε όνομα σε αυτό που νιώθουμε; Να ξέρουμε τι το προκάλεσε; Να το εκφράσουμε; Σε ποιον; Θα μας καταλάβει; Κι ύστερα, μπορούμε να το διαχειριστούμε; Αν αποτελεί πρόβλημα, μπορούμε να το λύσουμε;

Το project «Παίζω με την καρδιά μου»  διερευνά αυτό τον αόρατο κόσμο, συνδυάζοντας:

-Θέατρο και παιχνίδι (δραματοποιημένο δρώμενο, εργαστήρι και παιχνίδι ρόλων)
-Συναισθηματική αγωγή

paizo me tin kardia mou

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα θεατρο-παιδαγωγικό εργαστήρι που δημιουργήθηκε από τους ηθοποιούς και θεατροπαιδαγωγούς Μαρία Μαλταμπέ και Σοφία Στυλιανού, με την επιστημονική επιμέλεια του ψυχολόγου Δρ. Δημήτρη Θεοδοσάκη. Ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις με στόχο την ανάπτυξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης του παιδιού. Και πιο συγκεκριμένα, την αναγνώριση των συναισθημάτων, την έκφρασή τους και προοδευτικά την διαχείριση τους.

Το εργαστήρι ξεκινάει με πρωτότυπες δραματοποιημένες ιστορίες («Η Γκρι Πέτρα» της Μ. Μαλταμπέ και «Να το πω ή να μην το πω;» της Σ. Στυλιανού). Συνεχίζεται με σειρά θεατρικών αυτοσχεδιασμών, μουσικοκινητικών παιχνιδιών, εικαστικών δραστηριοτήτων, μουσικών πειραματισμών, φύλλων εργασίας και αφηγήσεων ιστοριών και ολοκληρώνεται με την ενεργή εμπλοκή των παιδιών στην έκβαση του μύθου, που προτείνουν και αναπαριστούν τη δική τους εκδοχή.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων οι γονείς των παιδιών προαιρετικά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε σεμινάριο με τον κ. Δημήτρη Θεοδοσάκη, Δρ. Ψυχολογίας και θέμα: «Καλλιεργώντας τη Συναισθηματική Νοημοσύνη του παιδιού».

Το εργαστήρι θεάτρου και συναισθηματικής αγωγής απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Θα διαμορφωθούν δύο ομάδες:

  • 5-8 ετών
  • 9-12 ετών

paizo me tin kardia mou 1

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Παίζουν και συντονίζουν:

Μαρία Μαλταμπέ, ηθοποιός -θεατροπαιδαγωγός

Σοφία Στυλιανού, ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός

Επιστημονική επιμέλεια: Δημήτρης Θεοδοσάκης, Δρ. Ψυχολογίας

Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Κουράκης, ζωγράφος- εκπαιδευτικός

PAIZO-ME-TIN-KARDIA-MOU-Banner-web

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας-Κρατήσεις θέσεων:

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός)

Μαρία Μαλταμπέ: 6944 878676, e-mail: marmalt@hotmail.com

Σοφία Στυλιανού: 6979 278928, e-mail: sofiastyl@gmail.com

facebook.com/PaizoKardia

Leave a Reply