ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ… ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μια πολύ όμορφη δράση που απευθύνεται και συμπεριλαμβάνει όλους («τυπικό» πληθυσμό, άτομα με Αναπηρία κ.ά.) σχεδίασε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η δράση έχει τίτλο «Παίζουμε χωρίς…σύνορα» και περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά παιχνίδια που στόχο έχουν αφενός να καλύψουν τις ανάγκες των συμμετεχόντων και αφετέρου να τους δώσουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους. Μικροί και μεγάλοι, με τη βοήθεια απλών υλικών και συλλογών του μουσείου και με οδηγό τις αισθήσεις τους, παίζουν, συνεργάζονται και ψυχαγωγούνται. Ενδεικτικά, κάποιες από τις εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε μεικτές ομάδες είναι οι «Αβγοδρομίες», «Τα χρωματιστά σφουγγάρια», «Ένας άνθρωπος στο χαρτί» (παιχνίδι σωματογνωσίας), αλλά και διάφορα παιχνίδια αισθήσεων.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πραγματοποιείται την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2017 στο 45ο, στο 135ο & στο 27ο/30ο Δημοτικό Σχολείο.

Αν λοιπόν έχετε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων, μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς, είτε μεμονωμένα είτε ως ομάδες, δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία: https://www.athensopenschools.gr/ ή καλώντας στο τηλ. 210 5277089.

Στην περίπτωση συμμετοχής ως ομάδας, θα πρέπει να ενημερώσετε και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο 2103312995 ή στο email: secretariat@hcm.gr

Πού & πότε

Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες, ώρες και χώροι πραγματοποίησης των δράσεων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία είναι οι εξής:

Ώρες διεξαγωγής δράσης: 17:00 – 20:00

45ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πυθίας 38, Κυψέλη, 11364: Όλες τις Τρίτες του Απριλίου και του Μαΐου

135ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μομφεράτου 94, Αθήνα Γκύζη, 11471: Όλες τις Παρασκευές του Απριλίου και του Μαΐου

Γ. 27ο/30ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Χιλιανδαρίου 2-4, Κυψέλη, 11363: Όλες τις Πέμπτες του Απριλίου και του Μαΐου.

Leave a Reply