ΝΕΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

εικαστικά εργαστήριαΤο Μουσείο Παιδικής Τέχνης έχει θέσει στο επίκεντρο των στόχων του την διαφύλαξη, μελέτη και προβολή της παιδικής τέχνης καθώς και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών! Η φετινή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά με την ανακοίνωση ενός ακόμα κύκλου με κυριακάτικα οκτάμηνα εικαστικά εργαστήρια!

Στα εικαστικά εργαστήρια οκτάμηνης διάρκειας, τα στελέχη του Μουσείου προσεγγίζουν πολλά διαφορετικά θέματα με τον «μοναδικό» τρόπο… μέσω της Τέχνης! Οι μικροί καλλιτέχνες γνωρίζουν ποικίλες τεχνικές ζωγραφικής, αναπτύσσουν την δική τους εικαστική γλώσσα, εξελίσσουν διάφορους τρόπους χρήσης των εικαστικών μέσων, δημιουργούν ατομικά ή ομαδικά έργα…με οδηγό πάντα την φαντασία!

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ;

«Έχει αγαπήσει την Τέχνη, έχει βελτιωθεί στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη και η σχέση του με τους άλλους είναι πιο ποιοτική»

«Την βοηθά στην αυτοπεποίθησή της, στη γνωριμία με τον εαυτό της, την κοινωνικοποίησή της καθώς εκφράζεται μέσω της ζωγραφικής που γι’ αυτήν δρα αγχολυτικά»

Ραντεβού  το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, για εγγραφές! Μα πού αλλού; Στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης!

Πληροφορίες & κρατήσεις στη γραμματεία του Μουσείου: Τρίτη – Σάββατο 10.00-14.00 | 210 3312621, 210 3312750

Πληροφορίες για τα εργαστήρια:

Κάθε Κυριακή 26 δίωρα εικαστικά εργαστήρια
10.00 – 12.00 για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού & 12.30 – 14.30 για παιδιά Γ΄, Δ΄ & Ε΄ Δημοτικού
Αριθμός συμμετοχών: 17 παιδιά
Διάρκεια: 26 δίωρα εικαστικά εργαστήρια.
Συνολικό κόστος συμμετοχής:  310 € ένα παιδί, έκπτωση 10% στα αδέλφια
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο

MOGCA logo

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης  ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums. Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία. Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια,  περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας,. Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.

Μουσείο Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, Αθήνα 105 58
Τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750
www.childrensartmuseum.gr

Leave a Reply