MUSIX LAB: NEA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

musxlab1Στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, στον ολοκαίνουργιο χώρο του MusiX LAB, μικρά και μεγάλα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και μαθαίνουν για τη μουσική.

Ποια είναι τα όργανα της ορχήστρας και ποιος είναι ο ήχος τους;

Πώς ενορχηστρώνεται ένα έργο και πώς «ταξιδεύει» ο ήχος;

Τα δύο πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο 2020 στο MusiX LAB, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά που μπορεί να μη γνωρίζουν μουσική να έρθουν σε επαφή με τα όργανα της ορχήστρας με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων και να δημιουργήσουν τις δικές τους μουσικές συνθέσεις. Τα παιδιά μέσα από τη συνεργασία αναπτύσσουν κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες και διασκεδάζουν με τη μουσική και τους ήχους.

MusiX LAB

Χωράει η Ορχήστρα σε ένα τάμπλετ;

(για μικρά παιδιά 6-10 ετών)

Κυριακές 19/01, 09/02, 08/03, 29/03

Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνδυάζεται με τη δύναμη της μουσικής και όλα είναι… δυνατά! Παιδιά από 6 ετών θα παίξουν μουσική, θα συνθέσουν, θα ηχογραφήσουν, θα ενορχηστρώσουν και θα παρουσιάσουν στο “κοινό” τις μουσικές τους ιδέες. Και αν αυτό ακούγεται ανέφικτο, αρκεί ένα iPad. Οι δυνατότητες που προσφέρονται δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να δουν την τεχνολογία όχι μόνο από την ψυχαγωγική της πλευρά, αλλά και την εκπαιδευτική. Έχοντας στα χέρια τους ένα περιβάλλον studio και ποικιλία ψηφιακών μουσικών οργάνων, μεταμορφώνονται σε μικρούς παραγωγούς και δημιουργούς, οι οποίοι θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, για να χαράξουν το προσωπικό τους μουσικό μονοπάτι.

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων δημιουργικής και κριτικής σκέψης επιτυγχάνεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων, όπου όλοι όσοι αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν τη μουσική μπορούν να ενταχθούν, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες γνώσεις τους. Με ένα τάμπλετ-οδηγό παίζουν με τους κανόνες της μουσικής ελεύθερα, διευρύνοντας τους μουσικούς, και όχι μόνο, ορίζοντες.

Σχεδιασμός προγράμματος: Δρ. Ελισσάβετ Περακάκη, Εκπαιδευτικός-Μουσική Παιδαγωγός

SPACE_AFISAKI_GIA TICKETSSpace Audissey

(ένα διαδραστικό παιχνίδι για μεγάλα παιδιά 9-14 ετών)

Κυριακές 02/02, 23/02, 22/03

Ο Πλανήτης e-Χος περιμένει εσένα και το πλήρωμά σου να ανακαλύψετε τα μυστικά του! Άκου προσεκτικά και μάζεψε πρώτες ύλες! Συναρμολόγησε ήχους και λύσε τον γρίφο! Ένα συνεργατικό εργαστήριο-παιχνίδι μουσικής δημιουργίας σε τάμπλετ και υπολογιστή. Οι νεαροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα δύο βασικά σύγχρονα μέσα ψηφιακής σύνθεσης και μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να ηχογραφούν ηχητικές πηγές, εξοικειώνονται με την επικοινωνία των συσκευών μέσω εικονικού σύννεφου, εισάγονται στις βασικές αρχές ηχητικής επεξεργασίας σε studio περιβάλλον και εξασκούνται σε τεχνικές ηχητικού κολάζ – και όλα αυτά μέσα από την ψυχαγωγική εμπειρία ενός διαστημικού παιχνιδιού!

Σχεδιασμός προγράμματος: Δρ. Μάνος Ροβίθης, Διδάσκων-Ερευνητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

___________________

Συντελεστές

Σχεδιασμός-Παρουσίαση: Ελισσάβετ Περακάκη, Μάνος Ροβίθης

Επιμέλεια: Βέρα Κριεζή

MusiX LAB Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 72 82 778,

www.mmb.org.grlibrary@megaron.gr

Πότε: Κυριακές 11:30-13:30

Αριθμός θέσεων: 30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€,  13€ αδέλφια & ομαδικό > 20 ατόμων (Σε ξεχωριστή ώρα)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00

Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 – 16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554

To MusiX LAB κατασκευάστηκε με την ευγενική χορηγία της κυρίας Φωτεινής Λιβανού και εξοπλίστηκε ηχητικά και τεχνολογικά με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ.

Leave a Reply