ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

imageΟι Μικροί Επιστήμονες εν δράσει είναι ένα βιωματικόδιαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, που διοργανώνεται στο Κέντρο Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Θησείο. Πειράματακατασκευές και παιχνίδια  περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.
Σκοπός  του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την αστροφυσική, την αστρονομία και τη διαστημική φυσική. Το πρόγραμμά είναι βασισμένο στα χαρακτηριστικά ηλικίας των παιδιών, με παιδαγωγικούς και επιστημονικούς στόχους που καλύπτονται αυτοτελώς σε κάθε μας συνάντηση. Το πρόγραμμα υλοποιείται από υποψήφιους διδάκτορες αστροφυσικής με πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
image (3)
Το πρόγραμμά κινείται σε 4 βασικούς άξονες:
– Τηλεπισκόπηση Γης, Ζωή στο Διάστημα
– Ηλιακό Σύστημα
– Περί αστέρων
– Γαλαξίες και Κοσμολογία
Βασισμένοι σε αυτούς τους άξονες ο δεύτερος κύκλος 2ο δραστηριοτήτων. Προκειμένου να υπάρχει εναλλαγή της θεματολογίας, κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε έναν από τους παραπάνω άξονες, ενώ κάθε μήνα το πρόγραμμά  είναι διαφορετικό.
Το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου: 
03/02 Η γειτονιά της Γης
10/02 Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα
17/02 Μελετώντας τα Άστρα
24/02 Αναζητώντας Γαλαξίες
image (2)
Οι δράσεις γίνονται κάθε Σάββατο πρωί στις 10:30-12:30. Καιρού επιτρέποντος γίνεται ηλιακή παρατήρηση ενώ επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει video εικονικής πραγματικότητας, ανάλογα τη θεματολογία.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί ανά δράση είναι 5 ευρώ.
Πληροφορίες-Κράτηση θέσεων: 2103490112 – 2103490055, drasi.noa@gmail.com

Leave a Reply