ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων, διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Η ξενάγηση, που απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών, θα ξεκινήσει μέσα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο νέο μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο μουσείο, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή, σταματώντας σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσει λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο, μικροί και μεγάλοι θα χαρούν όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, 11:00-13:30

Κόστος Συμμετοχής: 20€. Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη

Μια διαφορετική ξενάγηση 2

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού 
Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ:+30 210 3250341
Webhttp://www.ekedisy.gr ,  https://www.facebook.com/www.ekedisy.gr ,          
https:/twitter.com/ekedisy
Email: [email protected][email protected] 

Leave a Reply