ΜΑΝΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΟΛΙΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Δύο εικαστικοί περίπατοι κι ένας θεατρικός… μαζί με τους «Μανόλο και Μανολίτο», τους ήρωες του νέου βιβλίου του Μάνου Κοντολέοντα σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Πατάκη, θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες στο «Σχολείο Παιχνιδιού». Μικροί και μεγάλοι, ελάτε να ζήσουμε μια περιπέτεια γεμάτη χρώματα, ήχους, μυστήριο, γεμάτη από τα μυστικά της φύσης και το θαύμα της αγάπης…

Πρώτος περίπατος: ΚΥΡΙΑΚΗ 16-2-2014, ώρα: 12.00-13.30
«Οι φορεσιές της φύσης…»
Εικαστικό εργαστήρι «μεταμορφώσεων» με ποικίλα υλικά, οπτικοακουστικά ερεθίσματα και παιχνίδια
Δεύτερος περίπατος: ΚΥΡΙΑΚΗ 23-2-2014, ώρα: 12.00-13.30
«Όταν οι αμυγδαλιές ανθίζουν…»
Εικαστικό εργαστήρι «μεταμορφώσεων» με ποικίλα υλικά, οπτικοακουστικά ερεθίσματα και παιχνίδια
Τρίτος περίπατος: ΚΥΡΙΑΚΗ 9-3-2014, ώρα: 12.00-13.30
«Σε… 36 αμυγδαλιές ανάμεσα…»
Θεατρική διαδραστική παράσταση (η παράσταση θα επαναληφθεί και την Κυριακή 16-3-2014, ώρα: 12.00-13.30)
Τα έργα που θα δημιουργήσουν τα παιδιά στα εικαστικά εργαστήρια θα εκτεθούν στον χώρο τις Κυριακές 9/3 και 16/3, ενώ κάποια από αυτά θα αποτελέσουν και τα σκηνικά της παράστασης. Συνοδοιπόρος των παιδιών θα είναι κάθε φορά ο Μάνος Κοντολέων. Εκείνος θα συμμετέχει φιλικά, για να αφηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ιστορίες που τα παιδιά θα ζωντανεύουν.

Βασική Εμψύχωση: Μαντώ Κουρετζή μαζί με τους θεατροπαιδαγωγούς του «Σχολείου Παιχνιδιού»
Είσοδος σε κάθε περίπατο: Για παιδιά: 7,5 € (για αδέρφια έκπτωση 10%) Για ενήλικες: Αγορά ενός βιβλίου

«Σχολείο Παιχνιδιού»Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης
Λεπενιώτου 8 Ψυρρή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:τηλ:2103235462-
www.sxoleiopaixnidiou.gr-email:info@sxoleiopaixnidiou.gr
 
Manolo (1)

Δυο λόγια για το βιβλίο: Ένας συγγραφέας –ο Μανόλο– που του αρέσει να περπατά στην ακροποταμιά θα συναντηθεί με ένα αγόρι –τον Μανολίτο– που όλο θέλει να ρωτά. Μαζί τους κι ένα λευκό σκυλί, που όμως το φωνάζουνε Νύχτα. Κι οι τρεις θα γνωρίσουν μια γυναίκα που ισχυρίζεται πως κάποιοι τη νομίζουν για θεά και κάποιοι για μάγισσα…Κι οι τρεις θα βρεθούν μέσα σ’ ένα κτήμα με 36 αμυγδαλιές που δεν έχουν βγάλει ποτέ τους μήτε φύλλα μήτε άνθη μήτε καρπούς. Και οι τρεις τους θα ακούσουν ιστορίες καθημερινού μυστηρίου και καθημερινής μαγείας. Και οι τρεις τους θα ζήσουν περιπέτειες από αυτές που μπορεί –ίσως– να συμβούν στον καθένα… Η σχέση δύο γενεών μέσα σ’ ένα βιβλίο μυστηρίου, αγάπης και οικολογικής συνείδησης, γραμμένο με τη γνωστή αισθαντικότητα του Μάνου Κοντολέοντα και εικονογραφημένο με τρόπο μοναδικό από την Ίριδα Σαμαρτζή.

Leave a Reply