ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Μαρίνα Πλατή, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μιλάει στο Τaλκ για τις όμορφες καλοκαιρινές δράσεις που έχουν ετοιμάσει για τα παιδιά, το διαγωνισμό και το Summer Camp.

Ο παιδικός διαγωνισμός του ΜΚΤ έχει γίνει πλέον θεσμός. Ποιο είναι το φετινό θέμα; Το φετινό θέμα είναι «Φανταστικές Κυκλάδες» και τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν και να ζωγραφίσουν ένα από τα νησιά των Κυκλάδων, όπως το φαντάζονται: με πρόσωπο, σαν ζώο ή πουλί.

ARTWORK3

Πώς μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά; Συμμετέχουν μόνο ιδιώτες ή και σχολεία και φορείς; Να κατεβάσουν από το site www.cycladic.gr τη φόρμα συμμετοχής και τα νησιά και στη συνέχεια ή να τα ταχυδρομήσουν ή να τα φέρουν στο Μουσείο. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες αλλά και σχολεία, εργαστήρια και άλλοι φορείς. Προσοχή όμως , πάνω στο κάθε έργο πρέπει να φαίνεται το όνομα και επώνυμο του παιδιού.

Ποια ήταν η εμπειρία σας από τον περσινό διαγωνισμό; Είχαμε 5500 χιλιάδες έργα με πολύ πρωτότυπες ιδέες και διαφορετικά υλικά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

31

Ποιο είναι το θέμα του φετινού Summer Camp; «Μύθοι και Ιστορίες» : Οι πρωταγωνιστές του μουσείου μας λένε τις ιστορίες τους, ανακατεύοντας τους μύθους με την πραγματικότητα.

Πόσες και ποιες μέρες ώρες απασχολούνται τα παιδιά; Πόσα πενθήμερα θα γίνουν; Κάθε ένας από τους 6 κύκλους διαρκεί 5 ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-13.00.

Σας έχει τύχει να έρχονται παιδιά που ήρθαν και πέρσι; Ναι, πολλές φορές μιας και το θέμα αλλάζει κάθε χρόνο όπως και οι περιοδικές εκθέσεις.

paidia_giorti-600x400

Φεύγοντας ένα παιδί από το summer camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης τι θα έχει αποκομίσει; Θα έχει απασχοληθεί δημιουργικά και οι γνώσεις που θα έχει αποκομίσει, θα έχουν βγει μέσα από το παιχνίδι. Θα εχει μάθει επίσης να συνεργάζεται με άλλα παιδιά που δεν τα γνωρίζει, μέσα στο χώρο του μουσείου.

Ποιος είναι το κόστος συμμετοχής; Το κόστος για κάθε πενθήμερο είναι 80 ευρώ και 65 για δυο αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο. Νομίζω ότι για την ποικιλία και την ποιότητα των δραστηριοτήτων που δεν περιορίζονται στο χώρο ενός εργαστηρίου αλλά σε όλες τις συλλογές του μουσείου, το κόστος δεν είναι υψηλό.

Leave a Reply