ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ|ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει το εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 9+ ετών “Ιστορίες του Κυρίου Χολμς και άλλα μυστήρια”, για έξι Σάββατα από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 23 Απριλίου 2016.

Ακολουθώντας μια από τις πιο διάσημες ρήσεις του κυρίου Χολμς, «Γνωρίζεις τις μεθόδους μου. Εφάρμοσέ τις», τα παιδιά καλούνται ως άλλοι Άτακτοι της Μπέικερ Στρητ και μαθητευόμενοι ντετέκτιβ, να λύσουν μυστήρια που θα βάλουν στο δρόμο τους τόσο ο διάσημος ντετέκτιβ όσο και οι επίδοξοι εγκληματίες.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη Λογική, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, μέσα από τον λογοτεχνικό κόσμο του διασημότερου ντετέκτιβ όλων των εποχών, του Σέρλοκ Χολμς. Και με οδηγό τον συγγραφέα, μεταφραστή κι αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη, θα λύσουν μυστήρια ως μαθητευόμενοι ντετέκτιβ, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα εκθέματα της μόνιμης διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Ηρακλειδών «Παίζω και Καταλαβαίνω».

Ο Σέρλοκ Χολμς δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ της λογοτεχνίας. Ο δημιουργός του, ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, τον έπλασε ως τον κατεξοχήν επιστημονικό άνθρωπο του 19ου αιώνα. Υπέρμαχος της λογικής, του πειραματισμού και της συλλογής δεδομένων, ο Σέρλοκ Χολμς αποτελεί το αρχέτυπο του σύγχρονου εγκληματολογικού ερευνητή. Αν υπήρχε κάτι στο οποίο υστερούσε, αυτό ήταν κυρίως οι ανθρώπινες σχέσεις, η τέχνη και κατά ειρωνική επιλογή του συγγραφέα, η λογοτεχνία. Ευτυχώς ο Κόναν Ντόιλ προνόησε για το ανθρώπινο στοιχείο με τη μορφή του πιστού Δρ. Τζον Γουάτσον και των Ατάκτων της Μπέικερ Στρητ, των παιδιών που όργωναν τους λονδρέζικους δρόμους αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για λογαριασμό του διάσημου ντετέκτιβ.

The_Strand_Magazine_vol.._73_Cover__April_1927_sc

Περισσότερες πληροφορίες για τις έξι υποθέσεις που θα κληθούν να επιλύσουν οι νεαροί ερευνητές, ΕΔΩ.

Αφήγηση & σχεδιασμός: Ανδρέας Μιχαηλίδης, Συγγραφέας-Μεταφραστής

Τόπος διεξαγωγής Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνίες & ώρα Σάββατο 6 & 20 Φεβρουαρίου, 5 & 19 Μαρτίου, 2 & 23 Απριλίου 2016, 16:30-18:00

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ ανά μάθημα –  Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

Εγγραφές Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, Τηλ.: 210 34 61 981, Email: [email protected]

Leave a Reply