ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

PAIDIKO MOUSEIO_ODEIO ATHINON 08042017_960x600_2Καθώς το Παιδικό Μουσείο ετοιμάζεται να μετακομίσει στο νέο του σπίτι, το κτίριο του Ωδείου Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, καλεί όλους, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη διαμόρφωσή του.

Από το Σάββατο 8 Απριλίου και για 14 εβδομάδες (έως τις 15 Ιουλίου), παράλληλα με την έκθεση της DOCUMENTA 14, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να συμβάλλουν, μέσα από ειδικές δράσεις και προγράμματα, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου Μουσείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα και να παίξουν σε έναν χώρο σύγχρονο, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, να συνεργαστούν και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες ενός Παιδικού Μουσείου.

Από τις 8 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν:

  • να δημιουργήσουν το δικό τους έκθεμα, χρησιμοποιώντας συλλογές και υλικά ανακύκλωσης

  • να παίξουν με σαπούνι και νερό στο έκθεμα «Φυσαλίδες»

  • να εξελίξουν το έκθεμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς»

  • να διαμορφώσουν τον νέο Παιχνιδότοπο (για οικογένειες με παιδιά 0 έως 3 ετών)

  • να περιηγηθούν στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη 11:οο π.μ. – 7 μ.μ. & Πέμπτη – Κυριακή 11:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αυτό το διάστημα των 14 εβδομάδων, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΠΜ θα συλλέξει στοιχεία από τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, ώστε να αξιολογήσει, να εμπλουτίσει και να ολοκληρώσει τη μουσειολογική μελέτη, εφαρμόζοντας την αρχή ότι το Παιδικό Μουσείο υπάρχει για να βοηθά όλα τα παιδιά να κατανοούν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.

Παράλληλα, θα λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα crowd funding «Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας – προσβάσιμο σε όλους» δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκονται.

Με τη συμμετοχή όλων, τα έργα και οι κατασκευές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017 ώστε το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας να ανοίξει στην πλήρη του μορφή.

Το Παιδικό  Μουσείο της Αθήνας, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάστηκε το 1994, στο κτίριο της οδού Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα. Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του κτιρίου του Ωδείου Αθηνών.

Leave a Reply