ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η Κοκκινοσκουφίτσα σε όλες τις γλώσσεςΤο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με τίτλο «Πολλές γλώσσες, Μια γιορτή»(*) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στο Ωδείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα φιλοξενεί την περιοδεύουσα έκθεση βιβλίου «Μια φορά κι έναν καιρό… η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος της πολυγλωσσίας», που περιλαμβάνει εκδόσεις του πασίγνωστου παραμυθιού σε δεκάδες γλώσσες, ευρωπαϊκές και όχι μόνο. Με αφορμή την… πολύγλωσση Κοκκινοσκουφίτσα, το Παιδικό Μουσείο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους και, μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τους καλεί να εστιάσουν στα διαφορετικά αλφάβητα, να ψάξουν να βρουν τις χώρες στον χάρτη, να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και να ανακαλύψουν προσωπικούς και πρωτότυπους τρόπους επικοινωνίας. Αναλυτικότερα:

 

 

11:10 – 12:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 5-7 χρόνων

12:10 – 13:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 7-12 χρόνων

13:00 – 15:00: Εργαστήρι ελεύθερης ροής

  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην υποδοχή του Μουσείου κατά την ημέρα διεξαγωγής των προγραμμάτων
  • Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & δεν έχουν οικονομική συμμετοχή. 

(*) Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί με Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), την Πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, και μετατρέπει το Ωδείο Αθηνών σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας! Προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών, αλλά και να πάρουν μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι του θησαυρού, να ανακαλύψουν την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και να κερδίσουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ρουμανικών, Σουηδικών και Τσεχικών (ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του εορτασμού: www.imera-glosson.eu

Leave a Reply