ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Παίζοντας με το φωςΤο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου προτείνει το εργαστήριο “Παίζοντας με το φως”, στο οποίο τα παιδιά 6-12 ετών μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή θα πειραματιστούν με το φως και θα ανακαλύψουν τα μυστικά της ανθρώπινης όρασης!

Πώς ταξιδεύει το φως για να φτάσει ως τα μάτια μας;

Πώς μπορούν και βλέπουν τα υποβρύχια πάνω από τη θάλασσα ενώ βρίσκονται στον βυθό;

Γιατί μπορούμε και βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας;

Τα κινούμενα σχέδια κινούνται στην πραγματικότητα;

Ελάτε στο εργαστήριο να ανακαλύψουμε τα μυστικά του φωτός και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας.

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα περισκόπιο, ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να παρατηρούν ένα αντικείμενο, το οποίο δεν βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο. Θα μιλήσουμε για τον μηχανισμό με τον οποίο λαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε τα φωτεινά σήματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και θα κατασκευάσουμε μία εικόνα που κινείται!

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή να πειραματιστούν με το φως και τις ιδιότητές του αλλά και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανθρώπινης όρασης.

Για τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Για την συμμετοχή σας στο εργαστήριο “Παίζοντας με το φως” είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469663, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο [email protected].

Παίζοντας με το φως
Ηλικία συμμετεχόντων 6-12 ετών (Η παρουσία των γονέων δεν είναι απαραίτητη)
Διάρκεια 90 λεπτά
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων 16 άτομα
Πότε: Σαβ 01/02/2020 12:30, Κυρ 02/02/2020 12:30

Leave a Reply