ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 21 ΚΑΙ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παιδικό Μουσείο Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

11:15 – 12:00   «Μύρισε ψωμί στο μουσείο!» για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Υλικά, εργαλεία κουζίνας & μια συνταγή συναντιούνται στο μουσείο μας. Ελάτε να παρατηρήσουμε, να ανακαλύψουμε με όλες μας τις αισθήσεις και φτιάχνοντας το δικό μας ψωμί να εξοικειωθούμε με μαθηματικές έννοιες.

12:15 – 13:00   «Από σχήμα σε σχήμα πετώ. Ποια είμαι εγώ;» για παιδιά 4-6 χρόνων

Μια μέλισσα ρομπότ στο μουσείο μας! Πώς θα προχωρήσει μπροστά ή πίσω; Πόσα βήματα θα κάνει; Ας την προγραμματίσουμε κι ας ανακαλύψουμε μαζί της τα σχήματα.

13:15 – 14:00   «Τίποτα για πέταμα!» για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Πώς μολύνεται η θάλασσα; Πώς σκοτώνονται τα ψάρια; Παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου,  απομακρύνω όλα τα σκουπίδια και τα επαναχρησιμοποιώ φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο παιχνίδι.

14:15 – 15:00    «Μουσική … του ύψους και του βάθους» για παιδιά 4-6 χρόνων

Πόσο ψιλοί μπορεί να είναι οι μουσικοί φθόγγοι; Και πώς χαμηλώνουν; Μετράμε το ύψος των μουσικών ήχων πραγματοποιώντας πειράματα με χορδές. Γνωριζόμαστε με την οικογένεια των έγχορδων μουσικών οργάνων, κατασκευάζουμε τη δική μας κιθάρα, και φέρνουμε… τα πάνω κάτω με τη μουσική μας!

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 

11:15 – 12:00   «Μαγικό καλειδοσκόπιο» για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ένα χάρτινο κουτί γίνεται όχημα που μας ταξιδεύει μέσα από παιχνιδίσματα του φωτός, των χρωμάτων και των σχημάτων! Ποιος θα αντέξει να ρίξει μόνο μια ματιά;

12:15 – 13:00   «Σχήματα και πάλι σχήματα;» για παιδιά 7-12 χρόνων

Κι όμως! Τα σχήματα ανασυντάσσονται, μετασχηματίζονται, επαναλαμβάνονται, φτιάχνουν σχήματα και πάλι νέα σχήματα και φτου και απ’ την αρχή, μοτίβα… ξανά!

13:15 – 14:00    «Η μουσική… αναπνέει» για παιδιά 4-6 χρόνων

Τι σχέση έχει η αναπνοή με τη μουσική; Πώς μπορούμε να παίξουμε μουσική με τη δική μας αναπνοή; Ανακαλύπτουμε τη διάρκεια των μουσικών ήχων μέσα από τη γνωριμία μας με τα πνευστά μουσικά όργανα, κατασκευάζουμε το δικό μας πνευστό, και δίνουμε πνοή στο μουσείο  παίζοντας με αυτό!

14:15 – 15:00   «Μεταμορφώνουμε… την ενέργεια» για παιδιά 7-12 χρόνων

Ένα μπαλόνι, ένα σεσουάρ, ένας καθρέφτης, ένας σπάγκος, μία τρόμπα και άλλα πολλά μεταμορφώνονται σε όργανα πειραμάτων. Μεταμορφωνόμαστε κι εμείς σε επιστήμονες και η ενέργεια αλλάζει… μορφές.

CHILDREN'S MUSEUM

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply