ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ|ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ TRAFFICKING

Με αφορμή το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη με τίτλο Θα σε σώσω ότι κι να γίνει (Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2014), μια βραβευμένη ιστορία για το σύγχρονο δουλεμπόριο στην Ελλάδα, οι εκδόσεις Παπαδόπουλος με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού The Α21 Campaign Ελλάδας, οργανώνουν στον ΙΑΝΟ ανοιχτή συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς για το trafficking.

Για το θέμα θα μιλήσουν:

Αλεξάνδρα Μητσιάλη συγγραφέας του βιβλίου

Άρης Καρδασιλάρης εκπρόσωπος A21

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Συντονιστής  για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

Πότε: Δευτέρα 30.11.2015, 18:00

Πού: IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια σκοτεινή νύχτα του Μάρτη ο Ντιμίτρι ανεβαίνει κρυφά στο τρένο με τα ξύλινα βαγόνια έχοντας ένα σκοπό: να σώσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει. Θα περάσει τα σύνορα και θα βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος σε μια άλλη χώρα για να εφαρμόσει ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει καλά. Θα βρει αναπάντεχο σύντροφο στην προσπάθειά του έναν συνομήλικό του από την άλλη πλευρά των συνόρων, που θαρραλέα θα σταθεί δίπλα του. Όμως οι αντίπαλοι, που εμπορεύονται παιδιά και εφήβους για κάθε χρήση, κρατούν όπλα και δεν έχουν ενδοιασμούς. Η Σόνια και η φίλη της η Γκάλια απειλούνται κάθε στιγμή. Φτάνει η λαχτάρα του ήρωά μας και το πείσμα του για να νικήσει μια μαφία που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα; Πόσο βαθιά πρέπει να είναι μια αγάπη για να κατορθώσει να υψωθεί πάνω από τα εμπόδια; Πόσο δύσκολο είναι να βρει ο Ντιμίτρι τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του για να διορθώσει όχι μια αλλά πολλές αδικίες και να υπερασπίσει το όνειρό του για μια αλλιώτικη ζωή με τη Σόνια.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα μυθιστόρημα για το trafficking, την εφηβεία, τη φιλία, τον έρωτα. Είναι ένα βιβλίο για τη μαφία που εμπορεύεται παιδιά και εφήβους, για τη σύγχρονη δουλεία, για το όνειρο μιας άλλης ζωής και τη δύναμη που δίνει ο έρωτας για την πραγματοποίησή του. Ο Ντιμίτρι, ο Νίκος, η Σόνια και η Γκάλια στην εφηβεία τους, μπορεί να εμποδίζονται από τις συνθήκες δεν παραδίνονται, όμως, στο μοιραίο. Παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βγουν νικητές σε μια άνιση μάχη με δυνάμεις αδίστακτες και σκοτεινές.

θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1967. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι από τότε ζει και εργάζεται στην ίδια πόλη. Γράφει βιβλία για μεγάλους και παιδιά. Το πρώτο της βιβλίο ήταν η νουβέλα “Θα σε μάθω να πετάς” εκδ. Όμβρος 1998. Ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2009 και το 2012 και για το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού “Διαβάζω” το 2008 και το 2010.

Λίγα λόγια για την The Α21 Campaign Ελλάδας:

ΠΡΟΛΗΨΗ: Μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση προλαμβάνουμε την εμπορία ανθρώπων. Σε σχολεία, ορφανοτροφεία, και πανεπιστήμια, έχουμε δημιουργήσει παρουσιάσεις και πρόγραμμα μαθημάτων για να εκπαιδεύσουμε ενδεχόμενα θύματα εμπορίας ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο, οι νέοι εξοπλίζονται με στρατηγικές ώστε να μην γίνουν θύματα στο μέλλον. Επίσης πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε την πρόληψη, εκπαιδεύοντας όσους δεν είναι απαραίτητα θύματα, αλλά είναι προμηθευτές στο ανθρώπινο δουλεμπόριο. Είτε μέσα από τις εξορμήσεις μας στους δρόμους ή την ενημέρωση στα πανεπιστήμια, οι παρουσιάσεις πρόληψης σε έξι διαφορετικές χώρες έχουν στόχο να αποτρέψουν την εμπορία ανθρώπων μέσω της ενημέρωσης προτού ακόμη ξεκινήσει.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Προστατεύουμε αυτούς που είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων προμηθεύοντας ξενώνα και σπίτι μετάβασης. Οι εγκαταστάσεις μας είναι ασφαλείς, ώστε τα θύματά μας να νιώθουν ότι μπορούν να ζήσουν ελεύθερα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα διασωθέντα θύματα να αποκτήσουν ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, και να στηρίξουμε τα πρώτα βήματά τους αφότου φύγουν από την φροντίδα μας.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Ασκούμε δίωξη στους διακινητές και ενδυναμώνουμε το νομικό καθεστώς σχετικά με την εμπορία ανθρώπων. Παρέχουμε επίσης νομική καθοδήγηση σε κάθε θύμα που βρίσκεται στη φροντίδα μας, όπως και εκπροσώπηση στο δικαστήριο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, άλλες υπηρεσίες, και μέλη της κοινωνίας για να αντιμετωπίσουμε βασικές ανάγκες των διασωθέντων θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε κάθε προσπάθεια κατά της εμπορίας ανθρώπων, ώστε μαζί να δούμε την αδικία να καταργείται.

Leave a Reply