ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ. ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ

Τα καραβάκια της μνήμηςΤαξιδεύουμε στη ζωή αυτή με το δικό μας καράβι, γεμάτο από μοναδικές για τον καθένα μας αποσκευές. Μία από τις αποσκευές αυτές για κάποιους από εμάς, είναι η απώλεια ενός μωρού που δεν πρόλαβε να δει τον κόσμο μας, ή τον είδε για πολύ λίγο. Κι αυτή είναι μια αποσκευή που θα κουβαλάμε πάντα στο ταξίδι μας, με συγκίνηση και αγάπη. Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης γύρω από την απώλεια εγκυμοσύνης και τη νεογνική απώλεια. Γι’ αυτό και το Love and Grief και η Θέμις Στυλιανοπούλου στις 19 Οκτωβρίου οργανώνουν τη συνάντηση Τα καραβάκια της μνήμης για να τιμήσουμε το ταξίδι μας μετά την απώλεια, και τα μωρά που το χάραξαν ανεξίτηλα.

Στη συνάντηση αυτή, θα φτιάξουμε μικρά χάρτινα καραβάκια, καραβάκια της μνήμης, ένα για κάθε μωρό. Κάθε καραβάκι θα γράφει το όνομα του μωρού, ή/και μια φράση της επιθυμίας μας. Αφού τα φτιάξουμε, θα τα ρίξουμε στη θάλασσα να ταξιδέψουν.

Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στη φόρμα αυτή: https://forms.gle/cjhagkhgMXN1jSvu7 συμπληρώνοντας το όνομα του μωρού σας ή/και μια φράση της επιθυμίας σας.

(*περιπτώσεις πολλαπλών απωλειών μπορούν να ενταχθούν σε ένα καραβάκι αν το επιθυμείτε*).

Σας περιμένουμε να έρθετε να φτιάξετε το καραβάκι του δικού σας μωρού, και παράλληλα να μας βοηθήσετε να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα καραβάκια της μνήμης, για τους γονείς που δε θα μπορέσουν να είναι μαζί μας τη μέρα εκείνη.

Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι, σε μια παραλία κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Η ακριβής τοποθεσία της συνάντησης θα δοθεί προσεχώς.

Καλή μας αντάμωση ♥

Την συνάντηση θα συντονίσουν η Θέμις και η Μαρία.
Tηλ. επικοινωνίας: 6947776942, 6944140481.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά:

-Είμαι η Θέμις Στυλιανοπούλου. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Το πρώτο παιδί ήρθε σε εμένα πολύ νωρίς, σε στιγμή που δεν το περίμενα και δεν μπορούσα να το υποστηρίξω. Το τραύμα έμεινε ανοιχτό αλλά καλά σκεπασμένο και ήρθε στο φως λίγα χρόνια πριν για επεξεργασία… Τα δύο παιδιά που βρίσκονται κοντά μου και μαζί μεγαλώνουμε, ήρθαν πολύ αργότερα. Μέσα από την πορεία μου στη μητρότητα, κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για σωστή πληροφόρηση και ενδυνάμωση των ανθρώπων. Αυτό με οδήγησε στην εκπαίδευσή μου ως Βοηθός Μητρότητας Τοκετού/Λοχείας/Περιγεννητικής Απώλειας κι από το 2013 είμαι μέλος του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος (https://www.mitrotita.org/) και βρίσκομαι δίπλα σε οικογένειες με αποστολή τη στήριξή τους, ώστε να επιστρέψουν στην καρδιά και τη φύση τους, και να εμπιστευτούν ξανά αυτά που ήδη γνωρίζουν.

-Είμαι η Μαρία Στραγαλινού, μητέρα δύο παιδιών, του Χρήστου 6 ετών, κι ενός ακόμη που σταμάτησε να ζει πριν ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη. Η απώλεια της εγκυμοσύνης μου το 2017, λίγο πριν μπω στον 8ο μήνα της κύησης, μου αποκάλυψε τη μοναξιά που βιώνουν τα άτομα που περνούν αντίστοιχες εμπειρίες, και με οδήγησε στο να γίνω πιστοποιημένη βοηθός μητρότητας με ειδίκευση στο περιγεννητικό πένθος (birth and bereavement doula SBD) από τον αμερικάνικο φορέα Stillbirthday. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο μη αποδεκτά είναι τα συναισθήματα γύρω από την περιγεννητική απώλεια, και είναι σκοπός ζωής για μένα να στηρίζω τους ανθρώπους να βρουν το δικό τους δρόμο μέσα από ένα τέτοιο πένθος. Είμαι η δημιουργός του “Love and Grief” (https://www.loveandgrief.gr), μέλος του Συλλόγου Βοηθών μητρότητας Ελλάδας, καθώς και επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas.

Leave a Reply