ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

9124_17_Afisa_Sxoli Sygxronon GoneonΟ Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει Σχολή σύγχρονων γονέων, για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους, με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα κ. Χριστίνα Ρασιδάκη.

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, 7-9 μ.μ.
Μετάβαση στην εφηβεία

Μαθαίνοντας για τις συναρπαστικές αλλαγές στον εγκέφαλο των παιδιών μας μπορούμε να τα προσεγγίζουμε σωστά και να τα καθοδηγούμε καλύτερα. Ελάτε να συζητήσουμε για το τι πραγματικά γίνεται στο κεφάλι τους και τι κάνουμε με:
• Εκρήξεις θυμού, μούτρα και κυκλοθυμίες
• Παρορμητικές συμπεριφορές, φόβους και τρομάρες
• Αντιρρήσεις, αρνήσεις και αντιδράσεις
• Παραβίαση ορίων και αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές

Αλλά και να γνωρίσουμε:
• Πότε και πώς μαθαίνουν τα παιδιά καλύτερα και γιατί
• Πότε δεν είναι η στιγμή για να τους διδάξουμε το οτιδήποτε
• Τι γίνεται στο μυαλό των εφήβων και πώς προετοιμαζόμαστε για δημιουργικά και ασφαλή εφηβικά χρόνια

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, 7-9 μ.μ.
Ευτυχισμένο ζευγάρι = Ευτυχισμένα παιδιά

Και ξαφνικά γίνατε τρεις, ίσως και τέσσερις ή… και παραπάνω. Μεγάλη η χαρά πολλές όμως οι προκλήσεις που μπορεί σαν ζευγάρι να σας φτάνουν στα όριά σας.
Η συνάντηση αυτή σας βοηθά:
• Να βρίσκετε τον κοινό σας βηματισμό απέναντι στα παιδιά
• Να μιλάτε μεταξύ σας ώστε να εισακούεστε
• Να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τις ανάγκες ο ένας του άλλου
• Να αποτελείτε ο ένας για τον άλλο ένα ασφαλές λιμάνι
• Να αποφεύγετε παγίδες και στερεότυπα
• Να νιώθετε πιο κοντά κι αγαπημένοι

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

6b53e3cebc850f5976c8e63ac12c1440

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University.  Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών. Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙ, Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

Leave a Reply