ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εργαστήρι συναισθηματικής νοημοσύνης για γονείςΓιατί χρειαζόμαστε ένα Εργαστήρι συναισθηματικής νοημοσύνης για γονείς; Για σκεφτείτε: Τι είναι εκείνο που διαφοροποιεί ένα παιδί που βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με τους γονείς του από ένα ήρεμο και συνεργάσιμο παιδί; Η συναισθηματική νοημοσύνη λένε εσχάτως οι ειδικοί, αλλά εννοούν εκείνη των γονιών του.

Η ικανότητα, δηλαδή, που έχουμε εμείς ως ενήλικες να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα των μικρών, να τα αποδεχόμαστε και να τους δίνουμε διεξόδους έκφρασης. Μα κυρίως ο τρόπος μας να καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας να διαχειρίζονται μόνα τους τα συναισθήματά τους και κατ’ επέκταση να επιλύουν τα προβλήματα που θα τα απασχολήσουν τόσο στην παιδική τους ηλικία όσο και στην ενήλικη ζωή τους.

Πάνω σε αυτή την ιδέα είναι σχεδιασμένο το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού (Educational Programme of Parental Emotional Literacy- EPPEL). Αυτό το Εργαστήρι συναισθηματικής νοημοσύνης για γονείς θα πραγματοποιείται τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, κάθε Σάββατο απόγευμα 5-7, κοντά στο μετρό της Δάφνης και απευθύνεται στους γονείς εκείνους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γλώσσα των συναισθημάτων, να αποκτήσουν ξεχωριστούς κώδικες επικοινωνίας με τα παιδιά τους και μαζί να συνθέσουν νέους κανόνες, βοηθώντας τα να οδηγηθούν στην συναισθηματική ισορροπία και γαλήνη ως παιδιά και αργότερα ως ενήλικες.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού (Educational Programme of Parental Emotional Literacy- EPPEL) έχει αναπτύξει η Βασιλική Παππά, MSc, PhD, Συμβουλευτική ψυχολόγος, Πρόεδρος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.

Εκπαιδεύτρια-Συντονίστρια είναι η Σοφία Κλιάνη, αναγνωρισμένη συνεργάτιδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και εκπαιδευτικός με συμπληρωματική εκπαίδευση στον Συντονισμό Ομάδων Γονέων και τη Διαχείριση του Διαζυγίου. Οι συναντήσεις στο Εργαστήρι συναισθηματικής νοημοσύνης για γονείς ξεκινούν αυτό το Σάββατο 4 Μαρτίου και το κόστος ανέρχεται στα 120 ευρώ (καλύτερες τιμές γίνονται για ζευγάρια). Αν θέλετε να λάβετε μέρος, τηλεφωνήστε στα 6938625119, 2103428362 ή απευθυνθείτε στο sofiakliani@hotmail.com

Leave a Reply