ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ

διατροφή στην εγκυμοσύνηH διατροφή στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό είναι ίσως από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει τόσο η ίδια η εγκυμονούσα και μετέπειτα θηλάζουσα, όσο και ο γυναικολόγος της. Κύριος στόχος είναι η δημιουργία ικανών αποθεμάτων των κατάλληλων θρεπτικών ουσιών για την ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά και την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος κατά το θηλασμό.

Η ιδανική πηγή των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό είναι το ειδικά προσαρμοσμένο διαιτολόγιο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε περιόδου. Στην πράξη όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών αποκλειστικά και μόνο από την σωστή δίαιτα. Για τον λόγο αυτό, ενδείκνυται η λήψη ειδικών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση, ιδανική για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών κάθε περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, μεταβάλλονται οι καθημερινές διατροφικές ανάγκες της γυναίκας. Οι ενεργειακές ανάγκες της εγκύου (που καλύπτονται από τα μακροθρεπτικά συστατικά) αυξάνονται μόνο κατά 10% σε σχέση με την περίοδο πριν την εγκυμοσύνη, ενώ οι ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα (μικροθρεπτικά συστατικά) αυξάνονται σημαντικά. Κατά την περίοδο της γαλουχίας οι ανάγκες συμπλήρωσης διατροφής της μητέρας παραμένουν υψηλές τόσο για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της ίδιας, όσο και για την παραγωγή ποιοτικού μητρικού γάλακτος.

ITF-OTC-packaging-Box-IOFOLEN-300x300

Τα Iofolen & Iofolen Lactancia είναι πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής με εξειδικευμένη σύνθεση, εναρμονισμένη με τις τρέχουσες διεθνείς και ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες, για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών της μητέρας και του μωρού της κατά την κύηση και της γαλουχία.

SAK_0017

Για τις ανάγκες της εγκυμοσύνης το Iofolen περιέχει, μεταξύ άλλων, Ω3 λιπαρά οξέα, Ιώδιο, Βιταμίνη D & Φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της γυναίκας. Τα οφέλη αφορούν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση, χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, ομαλή ενδομήτρια ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους).

Για τις ανάγκες του θηλασμού το Iofolen Lactancia περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, Βιταμίνες C & E, Ταυρίνη & Βιταμίνες του συμπλέγματος Β τα οποία συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μωρού, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης. Παράλληλα, αυξάνουν τις συγκεντρώσεις σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Συμπερασματικά, η κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του ειδικού διαιτολογίου που θα της συστήσει ο γυναικολόγος της, ακολουθώντας παράλληλα τη σύστασή του για τη λήψη – όπου απαιτείται – των κατάλληλων πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής. Έτσι, για κάθε γυναίκα θα διασφαλιστούν οι ιδανικές διατροφικές συνθήκες για την ολοκλήρωση μιας όσο το δυνατόν καλύτερης εγκυμοσύνης και θα δημιουργηθούν στέρεες  βάσεις για ένα υγιές μέλλον του μωρού της.

ITF--Logo-5.11

Σχετικά με την  ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε – θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO- από την ίδρυση της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή.  Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει  ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

www.italfarmaco.gr, www.italfarmaco.com, www.inofert.gr, www.zelesse.gr, www.folivit.gr, www.iofolen.gr, www.floja.gr

Leave a Reply