CALL MOM|ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πριν από λίγες ημέρες, στο σχολείο του γιου μου χάθηκε ένα παιδί. Ναι, σωστά διαβάσατε, χάθηκε ένα παιδί. Για περίπου μισή ώρα, μετά το σχόλασμα, κανείς δεν ήξερε πού ήταν και η μητέρα του έχασε πολλά χρόνια από τη ζωή της… Δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι στη θέση της.

Το παιδί βρέθηκε, λίγο αργότερα, μια χαρά. Συνοδευόταν από ενήλικα που γνώριζε και ο οποίος δεν το πήρε με κακή πρόθεση, τουναντίον, υποστήριξε ότι το πήρε με σκοπό να εξυπηρετήσει, χωρίς, όμως, να φροντίσει να ενημερώσει την οικογένεια του παιδιού ή τον εφημερεύοντα δάσκαλο. Επομένως, στην περίπτωσή μας, η εξαφάνιση του μικρού οφειλόταν σε παρεξήγηση, σε λανθασμένη συνεννόηση, σε κακή  οργάνωση… Η αναζήτηση της ευθύνης δεν είναι της παρούσης. Η εξαφάνιση του μικρού ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας. Και για τους γονείς, και για τους δασκάλους, αλλά και για τα παιδιά, που έζησαν την τρέλα και το φόβο μέσα από την μια ημίωρη αναζήτηση-εντός και εκτός σχολείου- του συμμαθητή και φίλου τους.

Φυσικά και εγώ με τη σειρά μου τρόμαξα και προβληματίστηκα. Συνειδητοποίησα ότι το κακό μπορεί να συμβεί στον καθένα, εκεί που δεν το περιμένει. Από το πουθενά. Και σκέφτηκα πώς πρέπει και πώς μπορώ να προετοιμάσω και να θωρακίσω τα παιδιά μου καταρχάς για να μην χαθούν. Αυτό είναι, τουλάχιστον θεωρητικά, το εύκολο κομμάτι. Μιλήσαμε. Πολύ. Ξανά και ξανά. Αλλά είναι αυτό αρκετό;

Στην περίπτωση της εξαφάνισης του συμμαθητή του γιου μου, το παιδί εμπιστεύτηκε ένα γνωστό του. Σε παλαιότερη περίπτωση εξαφάνισης κόρης φίλης σε εμπορικό κέντρο, το παιδάκι ήταν τόσο φιλοπερίεργο που έτρεξε να δει κάτι που του τράβηξε την προσοχή και μετά απλά χάθηκε! Και για πολύ ώρα το είχε βρει μια κυρία και το συνόδευε χωρίς να ξέρει πού να απευθυνθεί. Εάν μας συμβεί κάτι αντίστοιχο;

Έτσι, έψαξα να βρω τι παραπάνω μπορώ να κάνω για να είμαι και εγώ και τα παιδιά μου εξασφαλισμένα, σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, κάπου, κάπως, έρθει αυτή η κακιά η ώρα και αφήσουν το χέρι μου ή το χέρι του μπαμπά τους και δεν προσέξουν και δεν προσέξουμε και χαθούν. Στο σχόλασμα, στην εκδρομή, στο σινεμά, στο εμπορικό κέντρο, στο πάρτι, στο ταξίδι…

12314909_10153423908392955_1435828740_o

Ερευνώντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα τα call mom, που είναι μια σειρά από υπέροχα, personalized βραχιολάκια σιλικόνης σε ειδικά μεγέθη για παιδιά και έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό: την προστασία τους σε μια έκτακτη ανάγκη.

Πώς λειτουργούν: Πριν από κάθε βόλτα/έξοδο/εξόρμηση, κ.λπ, φοράτε στο παιδί σας το δικό του προσωπικό βραχιολάκι Call Mom,που έχει χαραγμένο το τηλέφωνο σας, έτσι ώστε αν χαθεί, να βρεθεί άμεσα και εύκολα.

Αμέσως, λοιπόν, τα παράγγειλα! Και πλέον τα παιδιά μου έχουν κυριολεκτικά την ασφάλεια στο χέρι τους! Στο επιχείρημα του μεγάλου μου γιου ότι γνωρίζει απέξω τα τηλέφωνά μας, του εξήγησα ότι εάν βρεθεί σε κατάσταση πανικού είναι πολύ πιθανόν να μην καταφέρει να τα θυμηθεί και ότι σε κάθε περίπτωση, φορώντας το βραχιολάκι του θα αισθάνεται πιο ασφαλής! Η μικρή μου κόρη το φοράει διαρκώς, εντός και εκτός σπιτιού ως κόσμημα!

12311943_10153423908337955_520900786_o

Τα βραχιολάκια Call Mom είναι ένα έξυπνο και χρήσιμο προϊόν για γονείς και παιδιά και σίγουρα θα το προσφέρω ως πρωτότυπο δώρο σε φίλους που έχουν παιδιά με… αναζητήσεις! Θα τα βρείτε σε χαρούμενα χρώματα και σε 2 μεγέθη ειδικά για παιδιά. Είναι αδιάβροχα, από 100% σιλικόνη και έχουν εξαιρετική αντοχή. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα ή φτιάξτε το δικό σας σετ, όπως έκανα εγώ και για το γιο και για την κόρη μου. Συμπληρώστε το τηλέφωνο σας και απλά παραγγείλτε το στο www.callmom.eu!

Safety can be fun!

Στο www.CallMom.eu θα βρείτε επίσης μια σειρά από χρήσιμα βιβλία/παραμύθια για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και βραχιολάκια για τον παππού, τη γιαγιά και κάθε ενήλικα που ίσως τα έχει ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το email hi@callmom.eu και στα τηλέφωνα 2310 909272 και 6942 050161.

12314960_10153423908622955_1323522661_o

One Response

  1. Maria Melidou 18 Ιουλίου, 2019

Leave a Reply