(Έληξε) Διαγωνισμός για δύο θέσεις στα εργαστήρια κόμικς Απριλίου-Ιουνίου για παιδιά 8 με 13 χρονών με τον Τόμεκ Γιοβάνη

Το Τaλκ διεξάγει διαγωνισμό και προσφέρουν σε 2 τυχερά παιδιά από 8 έως 13 ετών μια θέση στα εργαστήρια κόμικς Απριλίου-Ιουνίου με τον Τόμεκ Γιοβάνη.

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό κάντε like στις σελίδες του Τaλκ και του Tomek Giovanis Art στο Facebook εδώ και εδώ αντίστοιχα, εφόσον το χρησιμοποιείτε, και συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Νικήτριες είναι οι Νικολέτα Σκαφιδά, Λουκία Μελετίου

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 4.4.2023 στις 12 το μεσημέρι και η σχετική με αυτόν κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Τaλκ και οι νικητές θα επικοινωνήσουν με τον Τόμεκ Γιοβάνη για τις λεπτομέρειες εξαργύρωσης του δώρου τους.

εργαστήρια κόμικςΣτα μαθήματα κόμικς οι μαθητές θ’ ανακαλύψουν τη διαδικασία δημιουργίας ενός κόμικ από την ιδέα και τα προσχέδια μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Ο σκοπός του εργαστηρίου κόμικς είναι τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο και παράλληλα να κατανοήσουν την έννοια των κόμικς που είναι ένας συνδυασμός σχεδίου και αφήγησης. Στην πρώτη φάση του εργαστηρίου (πρώτος κύκλος) οι μαθητές μαθαίνουν να αφηγούνται ιστορίες μέσω εικόνας και παράλληλα γίνεται εξάσκηση στο σχέδιο και γνωριμία με τη γλώσσα των κόμικς. Τα ολιγομελή τμήματα δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε και να βοηθάμε στην εξέλιξη του κάθε μαθητή ξεχωριστά ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Τα εργαστήρια κόμικς θα λειτουργούν και ομαδικά ώστε οι σπουδαστές να μοιράζονται τις ιδέες τους και να υπάρχει μία αλληλεπίδραση μεταξύ τους και μέσα από τις διάφορες ασκήσεις να διευρυνθεί η ομαδικότητα, έκφραση, δημιουργία και φαντασία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα γίνονται συζητήσεις για την ιστορία και τα διαφορετικά είδη των κόμικς, θα μελετάμε τα διάφορα υλικά σχεδίου και γενικά ότι σχετίζεται με κόμικς.

Ο κύκλος εργαστηρίου κόμικς για παιδιά 8-13 χρονών ολοκληρώνεται σε 10 μαθήματα (3 μήνες περίπου). Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 90 λεπτά. Τα μαθήματα γίνονται τα Σάββατα 10:00 και 12:00 το πρωί. Ο κύκλος Απριλίου-Ιουνίου θα ξεκινήσει το Σάββατο 8 Απριλίου 2023. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου βασικού κύκλου υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης επιπλέον κύκλου για προχωρημένους.

Διεύθυνση: Tomek*SPACE, Κηφισίας 118Γ, 115 26 Αθήνα (Πλησίον σταθμού μετρό Πανόρμου, στο αίθριο του συγκροτήματος Plaza). Δείτε τον χάρτη στο Google Maps: https://goo.gl/maps/VpcpkDaBx82YLyNEA

Τηλ: 6977672750

Τόμεκ ΓιοβάνηςΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ / βιογραφικό

Εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation.

Δημιουργός του κόμικ άλμπουμ Ωχ Θεέ Μου!!!, της σειράς κόμικς Κουλούρι (Jemma Press) και του fanzine HeHe!. Εικονογράφησε το βραβευμένο με ΕΒΓΕ μυθιστόρημα …και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευτεί στα ΕΒΓΕ, στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα κόμικς και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

Για τις Εκδόσεις Πατάκη έχει εικονογραφήσει τη σειρά Πριγκίπισσα Αθηνά της Στέλλας Κάσδαγλη, Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου (έπαινος ΕΒΓΕ) και Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων της Σοφίας Νέμα, Ο Γουργούρης της Τασούλας Επτακοίλη και Τα Πέντε Αδέρφια του Γιάννη Σερβετά. Για τις Εκδόσεις Κέδρος εικονογράφησε το βιβλίο Θησέας για μία εβδομάδα του Πάμου Ιωαννίδη.

Σχεδιάζει τις βραβευμένες web-comic σειρές Οι Αναγνώστες (Εκδ. Πατάκη) και Αστυνόμος Νιανιά (Ταλκ free press).

Το 2022 άνοιξε τον προσωπικό του πολυχώρο Tomek*SPACE όπου εργάζεται, δημιουργεί / εκθέτει τα έργα του και παραδίδει μαθήματα κόμικς για μικρούς και μεγάλους.

Site: www.tomek.gr

Facebook: https://www.facebook.com/TomekGiovanisAthens

Instagram: https://www.instagram.com/tomekgiovanis/Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού 

  1. Η ΤΑΛΚ ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ (εφεξής «Διοργανώτρια Εταιρεία») διεξάγει διαγωνισμό και προσφέρει σε 2 τυχερούς μια θέση στα εργαστήρια κόμικς Απριλίου-Ιουνίου με τον Τόμεκ Γιοβάνη.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στη Διοργανώτρια Εταιρεία, καθώς και των συζύγων και συγγενών τους Α’ και Β΄ βαθμού, που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας.
  3. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στον διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  4. Ο διαγωνισμός λήγει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 4.4.2023. Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού, καμία συμμετοχή δε θα γίνεται δεκτή.
  5. Η σχετική με το Διαγωνισμό κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διοργανώτριας Εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org, με χρήση σχετικού αρχείου στο οποίο θα περιληφθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων, παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της Διοργανώτριας Εταιρείας ή ειδικού προς τούτο εντεταλμένου της. Ο κάθε συμμετέχων φέρει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 2 νικητές και 2 αναπληρωματικοί νικητές.
  6. Μετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα ζητούνται από τον νικητή τα πλήρη στοιχεία του προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του, με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της Διοργανώτριας Εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.
  7. Οι συμμετέχοντες συναινούν στη δημοσίευση του ονόματός τους στην ιστοσελίδα του Τaλκ και στη σελίδα του Τaλκ στο Facebook εφόσον είναι μεταξύ των νικητών.
  8. Οι νικητές αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ευθύνη και τον έγκαιρο προγραμματισμό για τη διευθέτηση των λεπτομερειών χρήσης των δώρων τους. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει κατά τη διακριτική της ευχέρεια δώρα που δεν αναζητήθηκαν και/ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές, σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες και προϋποθέσεις, οπότε και απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση απέναντι στους αντίστοιχους νικητές.
  9. Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού (συμμετοχή στα εργαστήρια κόμικς) είναι προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας της.
  10. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. 

One Response

 1. ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ 29 Μαρτίου, 2023

Leave a Reply