ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

καλοκαίριΤο καλοκαίρι με τα μπάνια του, τα παγωτά του, τα παιχνίδια του, τα τζιτζίκια του, το χωριό, το νησί, είναι αφιερωμένο σε εσάς, τα παιδιά… Ξέρετε πώς το φαντάζομαι το καλοκαίρι; Σαν ένα μεγάλο πανέμορφο καράβι που θα σας ταξιδέψει σε κόσμους όμορφους, ανέμελους, χωρίς webex, χωρίς μάσκες και αντισηπτικά, χωρίς βαρετές ειδήσεις, χωρίς αγχωτικές συζητήσεις, χωρίς self tests, χωρίς προειδοποιημένα και απροειδοποίητα τεστ. Και το ταξίδι θα είναι γεμάτο αγκαλιές και μοιράσματα με φίλους, γεμάτο μυρωδιές της γιαγιάς και του παππού, γεμάτο ξεγνοιασιά.
Χαρείτε την κάθε στιγμή, γελάστε, κάντε άπειρες ζαβολιές, μαζέψτε εικόνες, καλοκαιρινά χρώματα, φωνές και πειράγματα, ήλιο, αλάτι, βότσαλα και κρύψτε τα σε ένα μαγικό, μυστικό σεντούκι που θα ανοίγετε τις δύσκολες και μοναχικές χειμωνιάτικες ώρες. «Κι άλλες δύσκολες χειμωνιάτικες ώρες;» ακούμε να ρωτάτε. «Κι άλλες», απαντάμε. Μάλλον δεν ξεμπλέξαμε ακόμα με τον ιό, αλλά το παλεύουμε και προσπαθούμε –βασικά για εσάς∙ εσάς έχουμε εμείς οι γονείς συνέχεια στο μυαλό μας, και ας μην το καταλαβαίνετε.
Θέλουμε πολύ να μπορείτε να πηγαίνετε σχολείο, να παίζετε με τους φίλους σας, να γιορτάζετε σε πάρτι, να βλέπετε όμορφες παραστάσεις και ταινίες, να ταξιδεύετε. Γι’ αυτό εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας και όλους τους επιστήμονες και αισθανόμαστε τυχεροί που μπορούμε πλέον να εμβολιαστούμε (τι, μόνο εσείς θα εμβολιάζεστε τόσα χρόνια;) και να είμαστε ασφαλείς και δίπλα σας και πιο κοντά σε ό,τι έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε καθημερινότητα ή ζωή.
Είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι ότι σύντομα θα γίνουν όλα όπως παλιά. Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, όχι. Δεν θα είναι όλα όπως παλιά. Κάτι θα έχει αλλάξει. Να σας πω τι; Εσείς; Πολύ πιο δυνατοί, πολύ πιο σοφοί, σχεδόν super ήρωες. Τα πήγατε τέλεια, παιδιά! Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό παραδεχόμαστε εμείς, οι γονείς σας, όταν σιγοψιθυρίζουμε στα τηλέφωνα. Σας θαυμάζουμε και σας το χρωστάμε.
Καλό καλοκαίρι!

Leave a Reply