ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΚ

ΤaλκΣήμερα το Τaλκ σβήνει κεράκια. 7. Παιδί της κρίσης και μιας παρορμητικής έμπνευσης, του ενθουσιασμού για κάτι καινούριο, παιδί της αγάπης όσων δουλεύουν γι’ αυτό, αλλά και όσων κατά καιρούς εργάστηκαν εδώ. Ο Οκτώβρης είναι λοιπόν για εμάς στο Τaλκ μήνας γενεθλίων και συνήθως αναρωτιόμαστε πώς θα τα ψευτογιορτάσουμε. Οι εορταστικές μας αναζητήσεις έχουν κάθε χρόνο φθίνουσα δυναμική. Με τον καιρό, μας απασχολεί-με απασχολεί-ο τρόπος και ο τόπος εορτασμού όλο και λιγότερο. Γιατί κάθε μέρα εδώ στο γραφείο μας έχει κάτι από τη χαλαρότητα μιας γιορτής.

22687992_1544010375645225_5456693656384769029_n

Τι γιορτάζουμε; Γιορτάζουμε το ότι κάνουμε κάτι που μας αρέσει πολύ. Κάτι που πλέον μας είναι εύκολο γιατί το ξέρουμε καλά. Γιορτάζουμε το ότι στο τηλέφωνο ακούγεται σχεδόν καθημερινά η φωνή κάποιου αναγνώστη που έχει κάτι να μας πει. Για κάτι που διάβασε, για κάτι που θέλει να μας ρωτήσει, για το τεύχος που ακόμη δεν πήγε στο φαρμακείο, στο μουσείο, στον παιδικό σταθμό, στο βιβλιοπωλείο. Γιορτάζουμε το ότι όλους αυτούς που εμπιστεύονται την προβολή τους σε εμάς δεν μας αρέσει να τους λέμε  διαφημιζόμενους ή πελάτες, αλλά συνεργάτες ή φίλους. Και η επικοινωνία μαζί τους έχει πάψει να είναι τυπική, είναι ζεστή, ανθρώπινη, παιδιά που μόλις γεννήθηκαν, παιδιά που πάνε σχολείο, αγωνίες και χαρές, όλα τα μοιράζονται μαζί μας και αυτό, ναι, το γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε το ότι το Τaλκ είναι ακόμη εδώ, αν και παιδί της κρίσης, και έχει και όνειρα πολλά. Γιορτάζουμε τις στιγμές που γελάμε μέχρι δακρύων, αλλά και αυτές που μπορεί να μαλώσουμε για το ποιος θα κατεβάσει φεύγοντας τα σκουπίδια. Γιορτάζουμε το ότι παλιότερα έπρεπε στην ερώτηση «Πού δουλεύεις» να απαντάμε με έκθεση ιδεών για να εξηγήσουμε τι είναι το Τaλκ σε όλους όσοι δεν είχαν-δικαιολογημένα-ιδέα, ενώ τώρα απαντάμε περήφανα και μονολεκτικά: «Στο Τaλκ». Γιορτάζουμε τα ξενύχτια στο τυπογραφείο, τα κόκκινα μάτια από κούραση και από συγκίνηση κάθε μα κάθε φορά που στο χαρτί γράφονται τα λόγια του Τaλκ. Γιορτάζουμε και τα λάθη μας. Και από αυτά έχουμε κάνει πολλά. Αλλά προχωράμε.

Γενικώς, γιορτάζουμε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για την υπομονή και την αγάπη σας. Και υποσχόμαστε πολύ Taλκ ακόμη.

Χρόνια μας πολλά.

One Response

  1. ΜΑΙΡΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ 17 Νοεμβρίου, 2018

Leave a Reply