ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με πρόστιμο που θα αγγίζει τις 60 λίρες Αγγλίας (περίπου 83 ευρώ) θα έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς των μαθητών που καθυστερούν να φτάσουν στην ώρα τους στο σχολείο. Μάλιστα, η ποινή θα διπλασιάζεται εάν το πρόστιμο δεν καταβάλλεται εντός 21 ημερών, ενώ οι γονείς που αρνούνται να πληρώσουν είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν μέχρι και ποινή φυλάκισης!

Ένα ειδικό σώμα θα πραγματοποιεί «περιπολίες» έξω από τα σχολεία, προκειμένου να ρωτά τους αργοπορημένους γονείς σχετικά με το λόγο της καθυστέρησης των παιδιών τους. Όμως, μια ομάδα γονέων επέκρινε αυτή την κίνηση, υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο τιμωρεί έμμεσα τα παιδιά και όχι τους γονείς, αφού για ορισμένες οικογένειες τα χρήματα που θα πρέπει να καταβληθούν είναι πολύ σημαντικά για τον βιοπορισμό τους, με αποτέλεσμα να είναι τελικά τα παιδιά αυτά τα οποία χάνουν.

Περίπου 500 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Hampshire της Αγγλίας έχουν προειδοποιήσει τους γονείς ότι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο σε περίπτωση που τα παιδιά τους καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο περισσότερες από δέκα φορές κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου. Βάσιμοι λόγοι για τυχόν καθυστέρηση θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επίσκεψη στον παιδίατρο ή τον οδοντίατρο, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ιθύνοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους όπου το θεωρούν απαραίτητο.

Σε ορισμένα σχολεία στο Essex εφαρμόζεται ήδη δοκιμαστικά το συγκεκριμένο μέτρο της Κυβέρνησης: «Δεν θέλουμε να τιμωρούμε με αυτό τον τρόπο τους γονείς, αλλά θέλουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο στην ώρα τους και θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε περισσότερες επιλογές», αναφέρει η σύμβουλος για την εκπαίδευση των παιδιών στο Essex.

Πηγή: xenesglosses.eu

Leave a Reply