ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» έδωσαν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου με θέμα τα αποτελέσματα της  Διερευνητικής Αποστολής στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας στην περιοχή Suruc/Τουρκία-Kobani/Συρία.  Στόχος της αποστολής ήταν η καταγραφή της κατάστασης και η μέχρι τώρα εικόνα της ευρύτερης περιοχής όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις μάχες που συνεχίζουν να μαίνονται.

Για άλλη μια φορά οι ΓτΚ Ελλάδας είδαν και μεταφέρουν τις ανάγκες και τα αιτήματα των προσφύγων οι οποίοι υπολογίζονται σε 90.000 εκ των οποίων οι 34.000 είναι παιδιά στην πλειοψηφία τους κάτω των 12 ετών. Ο επικείμενος σκληρός χειμώνας και η σημαντική πιθανότητα εκδήλωσης επιδημιών ήταν η σημαντικότερη παρατήρηση. Τα παιδιά που προέρχονται από πόλεμο έχουν μειωμένη εμβολιαστική κάλυψη και σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστών συνθηκών υγιεινής τα καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτα σε νοσήματα που μεταδίδονται. Σκοπός των ΓτΚ είναι να στηρίξουν το συγκεκριμένο πληθυσμό άμεσα με τα είδη που έχουν περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή. Για αυτό το λόγο καλούν τον κόσμο να βοηθήσει.

Για μια ημέρα μόνο και σε 2 κεντρικά σημεία στην Αθήνα (Προπύλαια/Πεζόδρομος Πατριάρχου Γρηγορίου Ε /επί της οδού Πανεπιστημίου στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) και στον Πειραιά (στο Κιόσκι της Πλατείας Δημαρχείου) το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 09.00-14.00 , οι ΓτΚ συγκεντρώνουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ:

  • ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ,
  • ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
  • ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
  • ΥΠΝΟΣΑΚΚΟΥΣ (SLEEPING BAGS)
  • ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ
  • ΡΥΖΙ
  • ΟΣΠΡΙΑ

Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Κορυδαλλού για την διάθεση αποθηκών για την τοποθέτηση, διαλογή και συσκευασία της ανθρωπιστικής βοήθειας, τον Δήμο Νίκαιας και Φιλαδέλφειας για την στήριξή τους και τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά για την άμεση ανταπόκρισή τους για την άδεια χρήσης των σημείων συγκέντρωσης των ειδών.

25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας… όπου υπάρχουν άνθρωποι 

Kobani

Leave a Reply