ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τα παιδιά 6-12 ετών να δημιουργήσουν την αφίσα που θα κοσμεί τα παιδικά του προγράμματα για την επόμενη χρονιά! Φέτος, πρωταγωνιστής της αφίσας θα είναι ο “Εγείρων πρόποσιν”! Ένα από τα σπάνια κυκλαδικά αγαλματάκια που δεν είναι ακίνητο και με τα χέρια διπλωμένα. Αντίθετα, κάθεται στο σκαμνί του, κρατάει ένα ποτήρι και εύχεται “Στην υγεία μας!”. Φαίνεται να περνάει πολύ καλά!

egeiron
Τα παιδιά θα διαλέξουν τα χρώματα και υλικά που τους αρέσουν και θα ζωγραφίσουν το ειδώλιο. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούν να του φορέσουν ρούχα, καπέλο, γυαλιά, να του δώσουν τη στολή του αγαπημένου τους υπερήρωα, να τον μετατρέψουν σε μουσικό όργανο, σε στοιχείο της φύσης, σε ζωάκι ή να τον στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα!
Ο πρώτος νικητής θα δει το έργο του να πρωταγωνιστεί στην αφίσα των Παιδικών Προγραμμάτων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 10 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχές σε εργαστήρια.

Παιδιά, μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας δίπλα στο έργο σας!

Πώς θα λάβετε μέρος στο διαγωνισμό:

1. Εκτυπώστε το σχέδιο σε Α4
2. Χρωματίστε τον “Εγείροντα πρόποσιν” όπως σας αρέσει
3. Στείλτε μας το έργο σας & τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στη διεύθυνση:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ, κλπ
  • Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου.
  • Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για αυτόν το λόγο δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων.

egeiron

Leave a Reply