Η ΚΑΤΡΙΝ ΚΑΓΙΑΡΝΤ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή», ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα, λειτουργεί από το 1999, με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση αυτής της τέχνης. Διατηρεί τη μοναδική κουκλοθεατρική σκηνή στην Αθήνα, ειδικά διαμορφωμένη και αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στο κουκλοθέατρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου, εκτός από τις δικές του παραγωγές, φιλοξενεί παράλληλα και κουκλοπαραστάσεις απ’ όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης που διοργανώνει κάθε χρόνο, καθώς και παραστάσεις άλλων Ελλήνων Κουκλοπαικτών, στο πλαίσιο Έλληνες Κουκλοπαίκτες.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, για το μήνα Νοέμβριο προσκεκλημένη είναι η Ελβετίδα αφηγήτρια Κατρίν Καγιάρντ με δύο παραστάσεις αφήγησης: “Μελλοντικά παιχνίδια Κοσμοργασμού” το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ. και “Αλεπουδιές” την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 6 μ.μ. Οι παραστάσεις είναι στα Γαλλικά με συναφήγηση-μετάφραση από τον Στέλιο Πελασγό. Παράλληλα θα μας μεταφέρει την εμπειρία της μέσα από ένα εργαστήρι αφήγησης “Φτιάχνοντας παραμύθια για μια πιο δίκαιη κοινωνία” την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, 11 π.μ.-3 π.μ.

dsc_0720new

Οι παραστάσεις αφήγησης:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ. – «Μελλοντικά Παραμύθια Κοσμοργασμού»

Τρεις αλλόκοτες ιστορίες ανάμεσα στην φανταστική λογοτεχνία, το παραμύθι και την επιστημονική φαντασία για να διασκεδάσουμε με τις συμβάσεις και να παραβούμε μερικά ταμπού. Τρεις νέες ιστορίες δημιουργημένες από την Κατρίν Καγιάρντ και την Λάμια Ντομέ, που αποτελούν την βάση μιας παράστασης που αναζητά τις παραδοσιακές αστείες και τολμηρές ιστορίες. Με την φωνή του παραμυθιού προσπαθεί να μας κάνει να σκεφτούμε για τον διχασμό της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας ανάμεσα στην άνοδο του πουριτανισμού και της αυστηρότητας και την αυξανόμενη δίψα της για νέες ηδονικές απολαύσεις. Μια φρέσκια και ζωηρή παράσταση που θα μας κάνει να γελάσουμε και να αμφισβητήσουμε πολλά στερεότυπα.

Αφήγηση στα Γαλλικά: Κατρίν Καγιάρντ

Συναφήγηση – μετάφραση: Στέλιος Πελασγός

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 6 μ.μ. – «Αλεπουδιές»

Παραμύθια βασισμένα στο μεσαιωνικό ρομάντζο της Αλεπούς, του πονηρού Ρεϋνάρδου. Τα παραμύθια αυτά μας έρχονται από τον Μεσαίωνα και έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Η αλεπού είναι παμπόνηρη, τα καταφέρνει τόσο καλά με τα λόγια και τις μπαγαποντιές που τους ξεγελάει όλους. Τόσο πολύ που ξεγελάει και τον εαυτό της!

Αφήγηση στα Γαλλικά: Κατρίν Καγιάρντ

Συναφήγηση – μετάφραση: Στέλιος Πελασγός

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
Για ανέργους: 6 ευρώ
Για ομάδες: 
7 ευρώ
Ειδικές τιμές για σχολεία

Το Εργαστήρι αφήγησης με την Κατρίν Καγιάρντ

 Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, 11 π.μ. -3 μ.μ. – «Φτιάχνοντας παραμύθια για μια πιο δίκαιη κοινωνία»

Στο εργαστήρι αυτό η Ελβετίδα αφηγήτρια θα μοιραστεί την εμπειρία της από την δημιουργία σύγχρονων αφηγήσεων και τον συνδυασμό τους με τα παραδοσιακά παραμύθια με σκοπό την κοινωνική και προσωπική αλλαγή προς μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθέριας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

mairhbh-ergasthri-logo

«Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ. 2105222181
κιν. 6942420062
info@mairivi.gr
www.mairivi.gr
 
dsc_0741new

Περισσότερες πληροφορίες για την αφηγήτρια: Η Κατρίν Καγιάρντ είναι μια γνωστή καλλιτέχνης αφηγήτρια και ηθοποιός που μας έρχεται από την Ελβετία. Υπερασπίζεται ένα θέατρο προφορικής λογοτεχνίας όπως το ονομάζει και τα παραδοσιακά παραμύθια και οι μύθοι, δεν είναι γι’ αυτήν παρά μόνο μια αρχή, που μπορεί να την βοηθήσει να προσφέρει χαρά, ενώ συνάμα με τα κείμενα και την αφηγηματική της παρέμβαση, ασκεί κριτική στις κοινωνίες που σπρώχνουν τα παραμύθια και την λαϊκή παράδοση στο περιθώριο και τα μετατρέπουν σε πόρτες εξόδου από την φυλακή της αλήθειας, ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο, είναι φλόγες που μας ζεσταίνουν και μας οδηγούν μέσα στο σκοτάδι.

Leave a Reply