ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και αφήγησης που διοργανώνει το “Εργαστήρι Μαιρηβή”, στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2016, μια αφηγήτρια της νέας γαλλικής σκηνής, η Cloe Gabrielli, μας διηγείται σύγχρονους θρύλους και παραδοσιακά παραμύθια!

Το Φεστιβάλ Αφήγησης έχει σαν θεμέλιο την ελληνική και την γαλλική γλώσσα αναδεικνύοντας τις κοινές δομές και την συμπληρωματική μουσικότητα των δύο γλωσσών. Οι παραστάσεις είναι στην γαλλική γλώσσα και έχουν παράλληλη μετάφραση – συναφήγηση με τον Στέλιο Πελασγό.

  • Σάββατο13 Φεβρουαρίου 2016 – 8 μ.μ.:  Παραμύθια και όνειρα (παράσταση αφήγησης για όλες τις ηλικίες). Η Cloe θα μας οδηγήσει να ονειρευτούμε με τα μάτια ανοιχτά.  Διάρκεια: 60’
  • Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 – 6 μ.μ: Σοκολατίτσα (παράσταση αφήγησης για όλες τις ηλικίες). Ιστορίες και παραμύθια για ένα παιδί που δεν του άρεσαν οι σοκολάτες. Διάρκεια: 60’

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 2105222181, 6942420062

cloe2

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου – Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Fransisco Brito
Φεστιβάλ Αφήγησης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Πελασγός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Εργαστήρι Μαιρηβή, επιλέγει τους σημαντικότερους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να μας δείξουν μια πλούσια όψη της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ψυχής. Κάθε ένας δημιουργός και κάθε ομάδα με τις παραστάσεις και τα σεμινάρια τους δεν καλλιεργούν μόνο το κριτήριο του κοινού αλλά μεταδίδουν νέες ιδέες και τεχνικές στους καλλιτέχνες της πόλης.

Δυό τέχνες, το θέατρο κούκλας και η προφορική λογοτεχνία, που έχουν για την στερεότυπη σκέψη συνδεθεί με την παιδική ηλικία και την απλοϊκότητα βρίσκουν έτσι την αρχέγονη τους αίγλη, την γοητεία των ιερών μυστηρίων και της υψηλής τέχνης. Η κούκλα και ο μύθος ήταν στον πυρήνα των μυστηριακών τελετών, βοηθούσαν την ανθρώπινη ψυχή να σηκώσει τα μάτια και να κοιτάξει μακριά.

Το Φεστιβάλ ξεπερνά τα τείχη της γλώσσας και των πολιτισμών και κοιτάζει μέσα στην καρδιά των διαφορετικών ευρωπαϊκών πολιτισμών, των λαών της Μεσογείου, των αβανγκάρντ καλλιτεχνών που αγωνιούν να σχετιστούν με την λαϊκή τέχνη. Περιλαμβάνει παραστάσεις τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά ξεπερνώντας τα ηλικιακά και αντιληπτικά γκέτο, ανοίγει την ενήλικη κατανόηση προς την παιδική ευαισθησία και την παιδική απλότητα προς την ενήλικη πολυπλοκότητα.

Το Φεστιβάλ Αφήγησης έχει σαν θεμέλιο την ελληνική και την γαλλική γλώσσα αναδεικνύοντας τις κοινές δομές και την συμπληρωματική μουσικότητα των δύο γλωσσών.  Η πολύχρονη λειτουργία Λέσχης Αφήγησης καθώς και η παράλληλη λειτουργία των σεμιναρίων αφήγησης με σταθερούς συνεργάτες, επιστήμονες και καλλιτέχνες, έχουν προετοιμάσει ένα καλλιεργημένο κοινό ικανό να εκτιμήσει αλλά και να συμμετέχει στο Φεστιβάλ.

Εργαστήρι Μαιρηβή
Σαχτούρη 4 & Σαρρή,
ΤΚ 105 53, Ψυρρή
τηλ. 2105222181
κιν. 6942420062
info@mairivi.gr 

Leave a Reply