ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

pws-mporei-na-sas-blapsei-to-manikiour.w_hr

 Επιτρέπεται το μανικιούρ-πεντικιούρ στην εγκυμοσύνη;

Από την στιγμή που βλέπεις εκείνη την κάθετη ροζ γραμμούλα στο τεστ εγκυμοσύνης, όλα αλλάζουν… Ο τρόπος σκέψης, οι συνήθειες και αρχίζεις να σκέφτεσαι τι είναι καλύτερο για την καινούρια ζωή που μεγαλώνει μέσα σου. Είναι λογικό! Οι επιλογές σου μπορεί να επηρεάσουν το μωρό σου και αναπόφευκτα την ρουτίνα σου. Τι γίνεται, λοιπόν με το μανικιούρ και το πεντικιούρ; Εννοείται πως δεν πρέπει να τα στερηθείς, για να νιώθεις καλά και μαζί με σένα και το μωρό σου. Τι, όμως, πρέπει να γνωρίζεις;

giphy (2)

Πριν κλείσετε το καθιερωμένο ραντεβού σας σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς, καλό θα ήταν να γνωρίζετε αν τα εργαλεία τους αποστειρώνονται και είναι σε καλή κατάσταση. Δεν θα ήταν καλό σε γεμίσετε μύκητες χωρίς λόγο και αιτία.

Η κοπή των νυχιών πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Πολλές φορές, κατά την διάρκεια του πρώτου τετραμήνου τα νύχια μπαίνουν στο δέρμα (είσφρηση στο δέρμα). Αυτό οφείλεται στο πρήξιμο στα πόδια και αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο τότε μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο το οποίο μπορεί να γίνει και χρόνιο.

giphy (1)

Αν νιώθετε μια καχυποψία για τα βερνίκια, καλό θα ήταν να αγοράζετε τα δικά σας (προτιμήστε τα βιολογικά) και σε κάθε ραντεβού σας να χρησιμοποιείτε το βερνίκι σας. Έτσι, θα είστε σίγουρη για την καθαριότητα και το πόσο μη επιβλαβές είναι για το έμβρυο.

giphy

Τέλος, ιατρικές μελέτες έχουν δείξει πως το βερνίκι νυχιών που εφαρμόζεται στα νύχια σας δεν επηρεάζει σε τίποτα το μωρό. Αυτό που ενδεχομένως να πειράξει είναι η εισπνοή υλικών κατά την διάρκεια του μανικιούρ σας.  Υπάρχει περίπτωση ναυτίας και δυσκολίας στην αναπνοή σας για αυτό προτιμήστε να κάθεστε κοντά σε κάποιο παράθυρο ή σε μέρος με καλό εξαερισμό.

Μην ξεχνάτε ότι κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης σας και ιδιαίτερα την ημέρα του τοκετού σας απαγορεύεται να έχετε βαμμένα νύχια για τον απλούστατο λόγο ότι  θα πρέπει να είναι καθαρά για ιατρικούς λόγους.

Πριν προβείτε σε κάποια αισθητική φροντίδα, εφόσον είστε έγκυος καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας. 

Leave a Reply