ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ| ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΣΩΣΤΑ

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μάς προσκαλούν στο διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ: Προετοιμάστε και πλαισιώστε σωστά, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο, με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα Χριστίνα Ρασιδάκη.

Το εργαστήριο εντάσσεται στον κύκλο διαδραστικών εργαστηρίων “Σχολή σύγχρονων γονέων”, που βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Η εφηβεία είναι μια πολύτιμη περίοδος κατά την οποία τα παιδιά μαθαίνουν σταδιακά για τη ζωή πέρα από τα ασφαλή όρια της οικογένειάς τους, μαθαίνουν να συσχετίζονται υπεύθυνα με άλλους, καθώς και να παίρνουν ασφαλή ρίσκα. Ένα μεγάλο κεφάλαιο, για το οποίο ο γονιός οφείλει να είναι προετοιμασμένος, είναι και τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα.

Στη συνάντηση αυτή οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τα εξής θέματα:

• Σχέσεις και σεξ: Πώς ξεκινούν στην εφηβεία
• Πώς προετοιμάζουμε σωστά το έδαφος για μια υγιή συντροφική και σεξουαλική ζωή
• Ποιες αποστάσεις κρατάμε και πώς «συνοδεύουμε» τους ερωτοχτυπημένους
• Ερωτική απογοήτευση: Υποστήριξη και συμπαράσταση
• Ερωτισμός και Διαδίκτυο: Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν γονείς και παιδιά

afisa_sigxronon_goneon_2016_b_195

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από το εργαστήριο. Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες

ΠΟΥ: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα.

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Leave a Reply