Για να φτιάξουμε ψωμί βρώμης, η οποία εκτός από θρεπτική είναι και πολύ νόστιμη, θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης Μύλων Αγίου Γεωργίου
- 250 γρ. αλεύρι Νο 1 Μύλων Αγίου Γεωργίου
- 15 γρ. νωπή μαγιά ή 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 10 γρ. αλάτι
- 10 γρ. ελαιόλαδο (1 κ.γ.)
- 350 γρ. νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι βρώμης Μύλων Αγίου Γεωργίου και το αλεύρι Νο 1 Μύλων Αγίου Γεωργίου στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στο χέρι.
- Αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά την ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγο.
- Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Όταν φουσκώσουν οι ζύμες, μετά από 1 ώρα περίπου, τις χαράσσουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Σκεύη / Συσκευές: Ταψί Φούρνου, Μίξερ με γάντζο
Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1.5 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 35-40 λεπτά
Μερίδες: 2 φρατζόλες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο