ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;

Για τα παιδιά το θέατρο είναι παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι το φυσικό μέσο επικοινωνίας των παιδιών και η δημιουργικότητα αποτελεί φυσική τους κλίση.

Το παιχνίδι είναι εξερεύνηση, ελεύθερη έκφραση, χωρίς κριτική αλλά με συμφωνημένα πλαίσια. Την ίδια στιγμή όμως απαιτεί αυτοέλεγχο, εφαρμογή κανόνων και συνεργασία. Είναι το εργαλείο των παιδιών να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους και ο τρόπος να κατανοήσουν το περιβάλλον τους.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν την ψυχοκινητική τους έκφραση, οξύνουν την κρίση τους, αλλά και μαθαίνουν να δρουν συλλογικά, να συνθέτουν και να συνεργάζονται μια που το θέατρο είναι τέχνη σύνθετη και κοινωνική.

Μέσα από διάφορες θεατρικές τεχνικές τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στο χώρο έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Εξερευνούν και ανακαλύπτουν τα συναισθήματα τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Μέσα από παραμύθια και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά εμπλουτίζουν σημαντικά το λεξιλόγιό τους, ενώ ενισχύεται η σωστή άρθρωση. Η προσωπική αντίληψη αναπτύσσεται και φυσικά η φαντασία και η έκφραση του κάθε παιδιού έχει τον πρώτο λόγο.

Με δύο λόγια το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει τα παιδιά να ανθίσουν και να καλλιεργήσουν μια σειρά δεξιοτήτων που ενισχύουν την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

MAGENTA_LOGO_PLAYGYM_RGB

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά +4 ετών
Πού: 
Στο 
PlayGym
Πότε: 
Kάθε Παρασκευή στις 7 το απόγευμα
Κόστος: 
40 € / μήνας
Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων: 
playgym.gr/programma
Μάθετε περισσότερα: 
21 300 500 89 και playgym.gr/kinitikes-drastiriotites/theatriko-paixnidi

Info: Γαρυττού 166Β – Αγία Παρασκευή (100 μέτρα από τον σταθμό μετρό Δουκ.Πλακεντίας)

H Μαρία Βουγιουκλάκη είναι νηπιαγωγός. 

Leave a Reply