ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Το καταφύγιο Φλαμπούρι  αποχαιρετά το χειμώνα και υποδέχεται την άνοιξη, αφού αυτό το Σάββατο είναι η εαρινή ισημερία, και μας καλεί να την καλωσορίσουμε πεζοπορώντας στην ανθισμένη Πάρνηθα.

Σακίδια λοιπόν στη πλάτη, παπούτσια άνετα και ζεστά για το βουνό και πάμε να χαθούμε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού. Η πεζοπορία θα γίνει μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με μικρή εμπειρία και παιδιά από 9 ετών και άνω.

Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι!

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, θα γνωρίσουν το βουνό, θα έρθουν πιο κοντά στη φύση και θα βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι.

Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν σε κανονικό ρυθμό και θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι διαθέτουν κανονική φυσική κατάσταση. Πάρτε λοιπόν την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια βόλτα στο μοναδικού κάλλους ελατόδασος του δρυμού της Πάρνηθας.

Λεπτομέρειες

Κόστος 2€, ελάχιστη κατανάλωση για καφέ ή ποτό γεύματος.
Δηλώσεις συμμετοχής από τις 10:00′ μέχρι και τις 10:45′

Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι 11:00′
Ώρες πεζοπορίας ~3:00′ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α’. Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας μέσα στο καταφύγιο, στη λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.

Βαθμός δυσκολίας Α’ σημαίνει: 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, σκούφο, γάντια, φαρμακείο. Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πληροφορίες

Ώρες επικοινωνίας 10:00′ με 17:00′
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.

Βασικοί κανόνες για την πεζοπορία: http://www.flabouri.gr/index.php/plirofories/xrisimes-plirofories/464-basikoi-kanones-stin-oreini-pezoporia
Βαθμοί δυσκολίας: http://www.flabouri.gr/index.php/plirofories/xrisimes-plirofories/465-pezoporia-kai-bathmos-duskolias

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Για την διαμονή απαιτείται κράτηση.

Leave a Reply