“TAD, Η ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΠΛΑΚΑ” ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Η σμαραγδένια πλάκα“Tad. Η σμαραγδένια πλάκα”. Το τρίτο μέρος του πολύ επιτυχημένου franchise κινουμένων σχεδίων έρχεται στους κινηματογράφους. Ο ατζαμής αρχαιολόγος Ταντ επιθυμεί την αποδοχή των συναδέλφων του, αλλά η αδεξιότητά του στέκεται εμπόδιο στο όνειρό του. Όταν διαλύει κατά λάθος μια σπάνια σαρκοφάγο, απελευθερώνεται ένα ξόρκι που θέτει τη ζωή των φίλων του σε κίνδυνο. Ο Ταντ και η Σάρα θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι που  θα τους οδηγήσει μέχρι την άκρη του κόσμου για να τους σώσουν και να σταματήσουν την κατάρα της Σμαραγδένιας Πλάκας.

Tad. Η σμαραγδένια πλάκα- 20 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON 

Σκηνοθεσία Ενρίκε Γκάτο
Σενάριο Γιόσεφ Γκάτελ, Μανουέλ Μπούρκε
Παραγωγή Γκιλάν Μπαρουά, Άλβαρο Αουγκουστίν, Νικολάς Ματσί
Ηθοποιοί Παναγιώτης Καποδίστριας, Στέφανος Γεωργόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, Λητώ Αμπατζή, Κατερίνα Μάντζιου, Δημήτρης Πάσιος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Γιώργος Σκουφής, Σοφία Τσάκα, Ζωή Κατσάτου, Πάνος Τοψίδης, Σταματίνα Μυτιληναίου, Γιώργος Στάμος, Άννα Σταματίου, Γιάννης Υφαντής
Μουσική Ζακαράιας Μ. ντι λα Ρίβα
Διάρκεια 90’
Διανομή Περιπέτεια, Κωμωδία, Κινούμενα Σχέδια
Είδος ΟDEON

Λίγα λόγια για την παραγωγή: «Πλέον, ο Ταντ έχει κλείσει τα 23 χρόνια», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας Ενρίκε Γκάτο. «Γεννήθηκε πολύ πριν τον γνωρίσει τον κοινό και έχω περάσει μαζί του τη μισή μου ζωή. Είναι λες και πρόκειται για παιδί μου. Ένα παιδί που το βοηθάς μέχρι να μάθει να περπατάει, αλλά δεν παύεις ποτέ να του διδάσκεις πως κάθε βήμα είναι σημαντικό. «Κάθε ταινία κινουμένων σχεδίων απαιτεί μια τεράστια προετοιμασία τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων χρόνων, και πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος πως το ταξίδι αξίζει. Σε περίπτωση που η ταινία συνοδεύεται και από τον αριθμό “3”, τότε αναμφίβολα οφείλεις να προσέχεις κάθε βήμα. Πόσω μάλλον αν συνοδεύει το όνομα του Ταντ. Σε κάθε ταινία μου αρέσει να βεβαιώνομαι πως υπάρχει κάτι καινούριο, αναπάντεχο συστατικό που θα εκπλήξει το κοινό και θα το κρατήσει κολλημένο στις θέσεις του. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, και για εμένα ήταν προφανές πως ο δρόμος δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Μου πήρε σχεδόν δύο χρόνια για να φτιάξω μια ιστορία που θα εξασφάλιζε ότι ο Ταντ θα έπαιρνε το σίκουελ που του άξιζε. Σήμερα, μπορώ να περηφανευτώ πως η απόφαση μου να αφοσιωθώ σε μια τρίτη ταινία άξιζε τον κόπο και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για όλα τα άτομα που ταξίδεψαν μαζί μου και βοήθησαν στην υλοποίησή της. Μαζί καταφέραμε να οδηγήσουμε τον Ταντ σε νέα ύψη συναισθήματος, κωμωδίας και φυσικά περιπέτειας».

Leave a Reply