FREE BIRDS

Το “Free Birds” είναι μια αιρετική, ξεκαρδιστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που αναθεωρεί τις γευστικές μας συνήθειες και επαναστατεί ενάντια στις παραδόσεις. Με πρωταγωνιστές δυο θαρραλέες γαλοπούλες, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Jimmy Hayward, αυτή η διασκεδαστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια θα μας συστήσει σε δυο αξέχαστα πουλερικά, που θα παραμερίσουν τις διαφορές τους, για να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.
Ο Τζέικ  είναι μεγαλόσωμος και παρορμητικός. Ο Ρέτζι είναι έξυπνος και καλόψυχος. Το μόνο που τους ενώνει, εκτός από το γεγονός ότι είναι γαλοπούλες, είναι η μοίρα τους να καταλήξουν πάνω σε μια πιατέλα στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αποφασίζουν να κλέψουν μια χρονομηχανή και να επιστρέψουν πίσω στο 17ο αιώνα, τότε που ξεκίνησε η παράδοση να τρώνε γαλοπούλα στις γιορτές. Στόχος τους: να αφαιρέσουν το πιάτο γαλοπούλας από το εορταστικό μενού.
Θέλαμε το Free Birds να είναι μια ταινία αφιερωμένη στη φιλία, στην αφοσίωση και πάνω από όλα σε αυτό που λέμε -να κάνεις το σωστό-”, λέει ο John Strauss, ένας εκ των σεναριογράφων. “Ασχοληθήκαμε με διάφορες πτυχές χαρακτήρων, για να δημιουργήσουμε πολλές κωμικές καταστάσεις.  Καθώς ξεκινήσαμε να κάνουμε έρευνα για τις γαλοπούλες, χρησιμοποιήσαμε κάποια αντίθετα ζεύγη, όπως γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής σε σχέση με αυτή που ζει σε φάρμα, γενετικά τροποποιημένη γαλοπούλα έναντι κανονικής, και χτίσαμε τους χαρακτήρες μας πάνω σε τέτοιες αντιθέσεις,” προσθέτει ο David Stern, o έτερος σεναριογράφος.

Γνωρίστε τους χαρακτήρες της… γαλικής επανάστασης! 

Ρέτζι (στα ελληνικά με τη φωνή του Όθωνα Μεταξά): Ο Ρέτζι είναι μία έξυπνη γαλοπούλα με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Η ονειρεμένη ζωή του διακόπτεται απότομα από το στενόμυαλο και αμείλικτο Τζέικ, τον ιδρυτή του κινήματος “Μέτωπο για την Ελευθερία των Γαλοπούλων”. Μέσα από τη φιλία του με τον Τζέικ θα ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι και τι σημαίνει να είσαι μέλος μια ευρύτερης ομάδας.

Τζέικ (στα ελληνικά με τη φωνή του Ακίδυνου Γκίκα): Ο Τζέικ βρίσκεται σε αποστολή για να σώσει όλες τις γαλοπούλες του κόσμου. Τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του, ειδικά ο Ρέτζι. Ο παραγωγός Aron Warner μάς εξηγεί “ Ο Τζέικ είναι πραγματικά φανατισμένος. Η “Μεγάλη Γαλοπούλα” τον διέταξε να σταματήσει την Ημέρα των Ευχαριστιών και πρέπει να εκπληρώσει την αποστολή του με οποιοδήποτε τίμημα”.

Τζέννυ (στα ελληνικά με τη φωνή της Έλενας Τσαγκρινού): Η  Τζέννυ είναι η πανέμορφη και θαρραλέα κόρη του Μεγαλόραμφου. Αποτελεί την αδυναμία του Ρέτζι που δεν θα αργήσει να την ερωτευτεί. Καθώς η σχέση τους εξελίσσεται, ανοίγει ο ένας τα μάτια του άλλου. Ο Ρέτζι κατανοεί πώς είναι να είσαι κομμάτι ενός συνόλου και η Τζέννυ συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος πέρα από τα στενά όρια μιας ομάδας. “Ο Ρέτζι πηγαίνει την Τζέννυ σε ένα ταξίδι που καμία άλλη γαλοπούλα δεν θα μπορούσε να το κάνει”, εξηγεί ο παραγωγός Aron Warner. “Την εξιτάρει απίστευτα ο Ρέτζι που τη βοηθά να αντιληφθεί την απεραντοσύνη του κόσμου και ποιος είναι ο ρόλος της μέσα σε αυτόν”.

FREE BIRDS

Στηβ (στα ελληνικά με τη φωνή του Χρήστου Κορτσαλή): Ο Στηβ είναι η χρονομηχανή που πηγαίνει τον Ρέτζι και τον Τζέικ πίσω στο έτος 1621. “Αλλά ο Στηβ είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μηχανή του χρόνου”, λέει ο Aron Warner. “Βοηθά τον Ρέτζι να αντιληφθεί ποιος πραγματικά είναι και το κάνει με έναν  ιδιαίτερο σαρκαστικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο”.

Στάντις (στα ελληνικά με τη φωνή του Γιάννη Στεφόπουλου): Ο Στάντις είναι ένα ιστορικό πρόσωπο. Είναι γνωστός για τα κατορθώματά του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στην ιστορία μας, όμως, είναι ένας ικανότατος κυνηγός γαλοπούλων. Οι καινούριες γαλοπούλες όμως που εμφανίζονται θα αποδειχτούν μεγάλη πρόσκληση και θα εκνευρίσουν απίστευτα τον Στάντις. Ο σκηνοθέτης Hayward προσθέτει “πρόκειται μάλλον για τον μοναδικό σοβαρό χαρακτήρα της ταινίας”.

Μπράντφορντ (στα ελληνικά με τη φωνή του Χρήστου Συριώτη): Ιστορικά, ο Μπράντφορντ ήταν ο πρώτος κυβερνήτης του Plymouth. Η μοναδική ομοιότητα που έχει ο χαρακτήρας της ταινίας με τον κανονικό Μπράντφορντ είναι μόνο το όνομα.

Μεγαλόραμφος (στα ελληνικά με τη φωνή του Ντίνου Σούλη): O Μεγαλόραμφος είναι ο ταγός, ο αρχηγός των άγριων γαλοπούλων που ζούσαν το 1621. Φυσικός ηγέτης με δυναμική παρουσία και εκτόπισμα, θα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει την ομάδα του και ειδικά τα παιδιά του, την Τζέννυ και τον Ρέιντζερ.

FreeBirds poster_70x100cmΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jimmy Hayward
ΣΕΝΑΡΙΟ: David I. Stern και John J. Strauss
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: David I. Stern και John J. Strauss, Scott Mosier, Craig Mazin
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ: Όθωνας Μεταξάς, Ακίδυνος Γκίκας, Έλενα Τσαγκρινού, Ντίνος Σούλης, Χρήστος Κορτσαλής, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Συριώτης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Τάσος Κωστής, Βασιλική Σούτη, Κώστας Παπαγεωργίου, Σταύρος Μαυρίδης, Αντώνης Πάλλης, Πέτρος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος
Διάρκεια:  92’

H ταινία θα παίζεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε 3D, από τις 14 Νοεμβρίου. 

FREE BIRDS

Visit:

www.freebirdsmovie.com

www.facebook.com/FreeBirdsMovie

twitter.com/FreeBirdsMovie

instagram.com/freebirdsmovie

www.youtube.com/user/FreeBirdsMovie  

Leave a Reply