ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ MACARONS!

εργολάβοιΟι εργολάβοι είναι ένα μπισκοτοειδές γλυκό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί από μικρούς και μεγάλους! Προς θεού, μη σας μπερδεύει η ονομασία «εργολάβοι» και νομίζετε ότι θα παιδευτείτε στην κουζίνα. Το γλυκό είναι απίστευτα εύκολο, καμία σχέση με τα πιο απαιτητικά macarons, και πεντανόστιμο. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και η συνταγή που σας δίνουμε βγάζει περίπου 20 γεμιστά μπισκότα.

Υλικά:
250 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
250 γραμ. ζάχαρη
5 ασπράδια αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κακάο
πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση: Ξεκινάμε βάζοντας στο μούλτι τη ζάχαρη ώστε να την κόψουμε και να γίνει ακόμη πιο ψιλή. Συνεχίζουμε χτυπώντας τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με το αλάτι ώστε να κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τοποθετούμε μέσα στην πούδρα αμυγδάλου τη ζάχαρη και το κακάο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Μόλις η μαρέγκα μας φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τη βάζουμε στο μπολ με την πούδρα αμυγδάλου και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε απαλά. Το μείγμα μας από άσπρο πρέπει να γίνει καστανό χάρη στο κακάο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε σε ταψί λαδόκολλα. Σχηματίζουμε μικρούς κύκλους του ίδιου μεγέθους και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′ στους 180 °C. Μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού. Καλή μας όρεξη!

*Tip: Οι κρόκοι που θα περισσέψουν μπορούν να φυλαχτούν στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες σε αεροστεγή συσκευασία.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply