CROISSANTS ΜΕ ΜΗΛΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ: ΜΥΡΙΣΕ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

croissantsΤο κουδούνι χτυπά και το σπίτι γεμίζει βιβλία, τετράδια, λέξεις, αριθμούς και… άρωμα βουτύρου. Τα Croissants της Χρυσής Ζύμης μάς ξυπνούν με τον καλύτερο τρόπο. Ζυμωμένα με εκλεκτό βούτυρο, έτοιμα σε 15 λεπτά, από την κατάψυξη στον φούρνο μας και από εκεί στο πρωινό τραπέζι. Αέρινα και αφράτα, έτοιμα να τα απολαύσουμε σκέτα ή γεμιστά με ό, τι μπορούμε να φανταστούμε: Πραλίνα, μέλι ή μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο, φρέσκα φρούτα, τυρί και αλλαντικά. Και αν δεν ξέρουμε με τι να τα πρωτογεμίσουμε, η Χρυσή Ζύμη φρόντισε και για αυτό: Croissants βουτύρου με πραλίνα φουντουκιού και Croissants βουτύρου με τυρί κρέμα και γαλοπούλα. Ιδανικά για πρωινό, τέλεια για να γεμίσουν το ταπεράκι των μικρών μαθητών, ταιριαστά με τα απογευματινά playdate, τα Croissants της Χρυσής Ζύμης είναι έτοιμα μέχρι να πεις… βούτυρο.

Καλή σχολική Χρονιά!

CroissantsCroissants µε µήλο, µέλι & κανέλα

Υλικά
2 µήλα
1 συσκευασία Croissants βουτύρου Χρυσή Ζύµη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
µέλι
κανέλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Tοποθετούµε τα Croissants σε ταψί µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και τα ψήνουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεφλουδίζουµε τα µήλα και τα κόβουµε σε κυβάκια. Τα βάζουµε σε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά µαζί µε την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουµε ελάχιστο νερό και τα βράζουµε µέχρι να µαλακώσουν και να γίνουν χρυσαφένια. Ανακατεύουµε τα µήλα µε µέλι και κανέλα. Γεµίζουµε µε το µείγµα αυτό τα Croissants, πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και απολαµβάνουµε. Έτοιμα σε μόνο 15-20 λεπτά

Leave a Reply