ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

μπιφτέκια με τυρίΤο μεσημεριανό μας γεύμα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέσα στην ημέρα, μα αρκετές φορές μας αρέσει να κάνουμε μικρές ατασθαλίες. Για σήμερα, λοιπόν, σας έχουμε μια ατασθαλία… κόλαση. Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί σε λιωμένο τυρί και μπιφτέκι; Η ερώτηση είναι ρητορική, μια και προφανώς ξέρουμε την απάντηση. Αν, λοιπόν, θέλετε και εσείς ένα διαφορετικό μεσημεριανό γεύμα ή απλώς θέλετε ένα γεύμα που να πλησιάζει στη φιλοσοφία του μπέργκερ, χωρίς όμως τα περιττά ψωμιά, σας έχουμε τη λύση! Γεμιστά μοσχαρίσια μπιφτέκια με τυρί!

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
4 φέτες τυρί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: Ξεκινάμε τρίβοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το τρίψιμο αυτών των δυο μυρωδικών θα απελευθερώσει όλα τους τα αρώματα και θα κάνει τα μπιφτέκια μας μαλακά. Συνεχίζουμε, τοποθετώντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά: κιμά, φρυγανιά, κρασί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι και σκόρδο και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά ώστε τα υλικά να απλωθούν παντού. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε επίσης πολύ καλά. Αφήνουμε τον κιμά μέσα στο μπολ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να ξεκουραστεί ο κιμάς και όλα μας τα υλικά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Μόλις περάσει η ώρα, περνούμε τη μισή ποσότητα απ’ ό,τι θα περνάμε για να κάνουμε τα μπιφτέκια και με το χέρι μας δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα. Από πάνω τοποθετούμε το τυρί διπλωμένο στα τέσσερα και από πάνω προσθέτουμε κιμά ώστε να καλύψουμε το τυρί και να το ενώσουμε με τη βάση μας. Ψήνουμε τα μπιφτέκια με τυρί στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα!

Tip 1: Ενδείκνυται να καταναλωθούν μόλις βγουν από τον φούρνο.
Tip 2: Σε περίπτωση που θέλετε να το βάλετε ανάμεσα σε ψωμάκια, γίνεται φανταστικό μπέργκερ.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Leave a Reply