ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

κέικ κολοκύθαςΣήμερα φτιάχνουμε φθινοπωρινό κέικ κολοκύθας με σοκολάτα, που θα συνοδεύσει το πρωινό μας ή το απογευματινό μας.

  • 275 γρ. αλεύρι Φαρινάπ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1.5 κ.γ. κανέλα
  • 0,75 κ.γ. τζίντζερ
  • 0,5 κ.γ. γαρίφαλο
  • 0,5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 140 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 400 γρ. πουρέ κολοκύθας (1 μέτρια κολοκύθα)
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα

Για την επικάλυψη: 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

ΣΚΕΥΗ: μπλέντερ, μίξερ, ταψί, μπολ, φόρμα για κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε την κολοκύθας στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί στον φούρνο στους 200ᵒC, στις αντιστάσεις, για τουλάχιστον 40-45 λεπτά με τη σάρκα προς τα πάνω. Κατόπιν τη βγάζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε στο μπλέντερ για να γίνει πουρές. Βάζουμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τον πουρέ της κολοκύθας. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Σπάμε σε κομματάκια τα 200 γρ. μαύρης σοκολάτας και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ᵒC για 50-55 λεπτά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και όταν το κέικ είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

https://alevri.com/recipes/keik-kolokythas-me-sokolata

Leave a Reply